Special edition Pescara voetbalshirt ontworpen door zes jarige Luigi

De Italiaanse Serie B club Pescara Calcio 1936 heeft vandaag een special edition voetbalshirt gelanceerd. Dit gebeurde naar aanleiding van wedstrijd die de club uitschreef: ''Give a kick to Covid-19.'' Fans hadden een aantal weken de gelegenheid om zelf een speciaal Pescara voetbalshirt te ontwerpen. Uit alle ingezonden inzendingen is het vandaag gelanceerde voetbalshirt gekozen als winnaar. Dit tenue wordt ook daadwerkelijk geproduceerd door kledingsponsor Errea. De zesjarige Luigi is verantwoordelijk voor het design van het Pescara special edition voetbalshirt. Check!

Het Pescara special edition voetbalshirt heeft een uniek design. Het voetbalshirt is overwegend lichtblauw met een all-over print van van een uit de Adriatische zee springende dolfijn met een voetbal en daarboven een regenboog. De dolfijn is de mascotte van de club en is bovendien onderdeel van het Pescara embleem. De bijnaam van de club is dan ook ''Delfini'' (Dolfijnen). Verder is het tenue, ontworpen door de zesjarige Luigi D'Agostino, uitgerust met een witte V-hals. De rechterborst bevat het logo van Errea en de linkerborst is uitgerust met het clublogo van Pescara Calcio. Binnenkort wordt het tenue door Errea geproduceerd en is de jonge ontwerper op het hoofdkantoor van Errea in Parma uitgenodigd om hierin mee te helpen en natuurlijk een rondleiding te krijgen bij het merk dat in Nederland ook kledingsponsor is van ADO Den Haag. Check hieronder het design van het special edition voetbalshirt van Pescara en check ook de tekening van Luigi, welke de inspiratie vormde voor het tenue.

Het is nog maar de vraag of Pescara dit voetbalshirt dit seizoen nog gaat dragen. In Italië is men er nog niet uit of de Serie A en Serie B uitgespeeld worden. Zo niet, dan zien we het tenue ongetwijfeld volgend seizoen voorbij komen! Dit voetbalshirt kun je vooralsnog alleen bestellen in de clubshop van Pescara. Ben je op zoek naar andere nieuwe voetbalshirts? Check het dan in deze winkel! 

Special edition Pescara voetbalshirt 2020