Servië thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Servië thuisshirt 2020-2021 is vandaag, tezamen met verschillende andere voetbalshirts van Puma, officieel gelanceerd door het Duitse sportmerk en de Servische voetbalbond. Het is nog even de vraag of het Servische voetbalelftal dit tenue ook draagt tijdens Euro 2020 (in 2021). Het team van bondscoach Ljubiša Tumbaković moet in de play-offs zien af te rekenen met Noorwegen en de winnaar van het duel tussen Israël en Schotland. Het nieuwe thuistenue wordt in ieder geval gedragen tijdens de kwalificatiereeks ter voorbereiding op het WK van 2022, inclusief de Nations League wedstrijden.

Servië thuis shirt en tenue 2020-21

Puma is ook deze jaargang verantwoordelijk voor de productie en het design van het nieuwe Servië voetbalshirt voor 2020-2021. Deze functie heeft het sportmerk sinds het WK van 2018. Het nieuwe Servië tenue is onderdeel van een speciale campagne van het Duitse merk: ''Crafted From Culture.'' Alle nieuwe tenues van Puma bevatten een print, geïnspireerd door een cultureel element. Bij het nieuwe Servië thuistenue is de print geïnspireerd door het embleem van de voetbalbond van het land en het wapen van het land. Op het rode Servië voetbalshirt bevindt zich namelijk een print van de vier očila's uit het wapen van het land. Očila's zijn stalen voorwerpen waarin bij religieuze gebeurtenissen vuur wordt gedragen. De Očila's hebben bovendien wat weg van vier letters c en dit staat weer voor ''Само Слогу Србина спасава, Samo Sloga Srbina Spasava ("Alleen Eenheid Redt de Serviërs"). Het patroon op het tenue is bovendien geïnspireerd door de traditonele klederdracht, kunst en architectuur van het land. Daarnaast is het tenue een eerbetoon aan de nationale held van het land: Nikola Tesla. De in Smiljan geboren elektrotechnisch is bij het grote publiek vooral bekend als de uitvinder van de wisselstroomgenerator, de wisselstroomelektromotor en andere belangrijke componenten van het elektriciteitsnet.  

Tot zover de symboliek van het nieuwe tenue van Servië. Het voetbalshirt is ook uitgerust met witte details. Het Servië thuisshirt 2020-2021 bevat namelijk een toelopende v-hals in het wit en ook de band aan de onderkant van de mouwen is wit. Op de rechterborst en de mouwen prijkt het Puma logo in het wit. De linkerborst bevat het embleem van de Servische voetbalbond, de Fudbalski savez Srbije (FSS). Het Servië thuistenue wordt dit seizoen compleet gemaakt door een geheel rood voetbalbroekje, dat ook de logo's van de bond en Puma bevat. De kousen zijn geheel rood. Ook dit jaar zijn de nieuwe Servië tenues weer voorzien van de Dry Cell technologie, welke zorgt voor een betere ventilatie en een perfecte vocht- en zweetafvoer. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het tenue dat vanaf nu tot maart 2020 gedragen wordt door het nationale voetbalelftal, waaronder spelers als Mitrović, Luka Jović, Nemanja Matić, Dušan Tadić, Filip Kostić en andere spelers. Check ook het nieuwe Servië uitshirt 2020-2021.

Servië voetbalshirt 2020-21 bestellen

Het Servië Puma voetbalshirt kun je vanaf deze maand bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). In deze shops kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Directe levering!

Bestel je Servië tenue altijd in deze SHOP

of de Servië fanshop

Servië voetbalshirt 2020-2021

Servië thuistenue 2020-2021