Robey Sportswear kledingsponsor Vitesse vanaf 2023-2024

Vanaf het seizoen 2023-2024 is Robey Sportswear de kledingsponsor van Vitesse. Beide partijen tekenden deze week een contract voor de duur van in ieder geval vier seizoenen, wat betekent dat het Rotterdamse sportmerk in ieder geval de komende vier seizoenen de tenues en trainingskleding van de club uit Arnhem verzorgt. Dit betreft zowel de kleding van het eerste elftal als alle teams van de Vitesse Voetbal Academie. Dit betekent ook dat de Eredivionist afscheid neemt van Nike. Het Amerikaanse sportmerk verzorgde sinds de zomer van 2019 de tenues van ''Vites''.

Robey is overigens geen onbekende van Vitesse. Ook in het seizoen 1983-1984 was Robey Sportswear de kledingsponsor van Vitesse. Robey is inmiddels koploper in de Eredivisie en Eerste Divisie als het gaat om de kledingdeals die de club heeft. Dit zijn de clubs waarvan Robey Sportswear komend seizoen kledingsponsor is: Sparta, FC Volendam, NEC Nijmegen, FC Groningen, Willem II, De Graafschap, FC Den Bosch en Telstar. Bovendien verzorgt het Rotterdamse merk de tenues en trainingskleding van meer dan 200 amateurclubs. In de jaren '70 en '80 was Robey Sportswear al kledingsponsor van verschillende Nederlandse voetbalclubs. In 2016 is het merk nieuw leven ingeblazen en sindsdien is het merk van het iconische klavertje vier één van de meest toonaangevende merken in het Nederlandse profvoetbal.

Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de naderende samenwerking. Peter Rovers, algemeen directeur bij Vitesse reageert: ''Robey Sportswear is een grote speler op de Nederlandse markt, met jarenlange ervaring en veel kennis van zowel de markt als de voetbalsupporter. Omdat de lijnen met deze oer-Hollandse partij kort zijn, kunnen we snel en flexibel schakelen. Bovendien hebben we van de bestaande ‘Robey-clubs’ niets dan positieve geluiden gehoord”, aldus Rovers. “Daar komt ook nog bij dat er veel creatieve mogelijkheden liggen op het gebied van designs. Dat vinden wij een enorm voordeel. Daar zijn we dan ook al volop mee aan de slag gegaan richting komend seizoen. We zullen drie unieke tenues presenteren, evenals een speciaal keeperstenue en een warming-up shirt. In het tweede seizoen wordt ook de trainings- en reiskleding speciaal voor Vitesse ontworpen en geproduceerd.''

Ook Mark Koevermans, algemeen directeur bij Robey Sportswear, reageert ook verheugd: “Het vervult ons met trots dat wij de prachtige geel-zwarte shirts van Vitesse mogen ontwikkelen en leveren. We kijken uit naar de samenwerking en de speciale tenues die we samen gaan creëren. Die zullen doordrenkt zijn van het Vitesse-DNA. We staan beiden voor kwaliteit, creativiteit en passie. Met respect voor onze historie, maar ook met de blik op de toekomst. Dit is een uitstekende match. Een mooi feitje vind ik dat we nu, als één van de oudste sportmerken in Nederland, een partnerschap hebben met de twee oudste profclubs van het land.”

Organisatorisch gaan er ook een aantal dingen bij Vitesse op de schop. Zo gaat de club vanaf juli weer haar eigen fanshop beheren en komt er een einde aan de samenwerking met Nike en Voetbalshop. Voetbalshop.nl was verantwoordelijk voor de exploitatie van de officiële fanshop van de club.

De nieuwe Robey Sportswear X Vitesse voetbalshirts 2023-2024 worden na 1 juli 2023 gepresenteerd door beide partijen. Dan hebben we weer nieuws! Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Vitesse? Bestel het in deze SHOP!

Robey kledingsponsor Vitesse vanaf 2023-2024