Replay formal en fashion kledingsponsor Ajax vanaf 2020

Ajax heeft er een nieuwe kledingsponsor bij! Vanaf het seizoen 2020-2021 verzorgt het Italiaanse modemerk Replay de formal en fashion wear van de Amsterdammers. Hiermee volgt Replay Suitsupply op. Replay en Ajax tekenden een contract voor de duur van vier seizoenen. Dit betekent dat de spelers van het eerste elftal, Jong Ajax en de Vrouwen, maar ook de directie en bestuurders van de club tot en met het seizoen 2023-2024 formele kleding van Replay zullen dragen. Naar verluid strijken de Amsterdammers een bedrag van rond de € 1 miljoen per jaar op met de deal.

Onderdeel van de overeenkomst is bovendien een speciale collectie voor de fans van de Amsterdammers, die vanaf het begin van komend seizoen beschikbaar zal zijn in de fanshop van de Nederlandse kampioen. Replay is geen onbekende in voetbalwereld. De club had in het verleden een samenwerkingsverband met FC Barelona en is bovendien sponsor van Paris Saint Germain en PSG sterspeler Neymar JR. Uiteraard zijn zowel Ajax als Replay verheugd met de samenwerking.

Matteo Sinigaglia, CEO van Fashion Box SpA (het moederbedrijf van Replay): “Bij de eerste gesprekken in onze thuisbasis Asolo was er direct een click met de Ajax-delegatie. De gedeelde passie voor voetbal, de historie en huidige resultaten van de club, het geloof ‘for the future’ en de aandacht voor creativiteit en ‘het anders willen doen’; voor ons allemaal argumenten waarom Ajax perfect past in onze internationale partnership-strategie. We verheugen ons erop om onze nieuwe collecties, content en aanpak te laten zien aan alle fans in Nederland en de rest van de wereld.”

Menno Geelen, Commercieel Directeur van AFC Ajax: “Met trots verwelkomen we Replay als onze nieuwe fashion & formal wear sponsor. Replay wil het merk verder versterken, wij kunnen ze daarbij helpen. We worden onderdeel van de internationale Replay-familie. Replay verlengde hun samenwerking met Neymar Jr en kondigden recent samenwerkingen aan met Paris Saint Germain en All Blacks. Dat een internationaal merk als Replay in het verlengde van deze verdere groei van hun sponsorportfolio voor Ajax kiest, onderstreept onze groeiende wereldwijde aantrekkingskracht."

Ajax is goed bezig met het verlengen en aantrekken van nieuwe kleding- en shirtsponsoren. Twee weken geleden sloot Ajax een deal met Curaçao Tourist Board. Het logo van Curaçao staat de komende drie seizoenen op de linkermouw van het Ajax voetbalshirt. Anderhalf jaar geleden werd het contract met kledingsponsor adidas al verlengd tot 2025. Afgelopen zomer werd bovendien het contract met hoofdsponsor Ziggo opengebroken tot de zomer van 2022 (met een optie tot 2024). Ziggo is sinds 2015 hoofdsponsor van Ajax en adidas verzorgt sinds 2000 de tenues van de Nederlandse kampioen.

Bestel de nieuwe Ajax X Replay collectie vanaf medio mei/juni in deze SHOP! 

Replay nieuwe kledingsponsor Ajax