RB Leipzig tiende Elite club van Nike vanaf 2020-2021

Nieuws vanuit Duitsland! Nike heeft RB Leipzig gepromoveerd tot elite team in het portfolio van het Amerikaanse sportmerk. Dit betekent direct dat de Duitse topclub in het hoogste segment van het Amerikaanse sportmerk komt. Hiermee is de club van trainer Nagelsmann vanaf 2020-2021 de tiende club uit de elite groep van Nike. Komend seizoen behoren de volgende clubs tot dit rijtje: Atletico Madrid, Barcelona, Chelsea, Galatasaray, Inter Milan, Liverpool, Paris Saint Germain, Red Bull Leipzig AS Roma en Tottenham Hotspur.

Nike is sinds 2014 kledingsponsor van RB Leipzig. In 2014 promoveerde de club vanuit de 2.Bundesliga naar het hoogste niveau van Duitsland. Sindsdien heeft er geen upgrade van het contract plaats gevonden. Nu RB Leipzig in de top van het Duitse voetbal bivakkeert en ook overwintert in de Champions League, was de tijd hier volgende beide partijen rijp voor. RB Leipzig is dan ook direct de enige Duitse club dat door Nike aangemerkt wordt als Elite club. Hoewel het Amerikaanse sportmerk in Duitsland ook de tenues van Hertha BSC, FC Augsburg, VFL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt verzorgt, behoren deze clubs niet tot het Elite portfolio van Nike. Wat houdt de elite status nu in? De club krijgt van Nike in ieder geval een substantieel hoger bedrag voorheen. Daarnaast lanceert Nike vanaf 2020-2021 ook meer producten van de club. Onderdeel van deze lijn zijn bijvoorbeeld authentic voetbalshirts en trainingskleding, die uitgerust zijn met de Vaporknit technologie. Daarnaast lanceert Nike een speciaal 3e voetbalshirt voor RB Leipzig. Ook dit seizoen heeft RB Leipzig al een derde shirt, maar vanaf volgend seizoen worden deze tegelijkertijd met de tenues gelanceerd van de clubs die ook tot het elite portfolio van Nike behoren. Vaak hebben deze een speciaal thema. Volgend seizoen hebben de 3e shirts van Nike waarschijnlijk Air Max als thema! Deze tenues worden medio september 2020 gelanceerd.

Tot zover een update vanuit Leipzig. In Nederland is Nike overigens momenteel kledingsponsor van Vitesse en FC Utrecht. Deze clubs zitten in het teamwear segment van Nike.

Ben je op zoek naar een voetbalshirt van RB Leipzig! Bestel het altijd in deze SHOP!