PUMA verzorgt officiële La Liga voetbal vanaf 2019-2020

Puma is lekker bezig in Spanje. Nadat het gisteren bekend maakte dat het vanaf 2019-2020 kledingsponsor wordt van Valencia, kwam het merk ook met een persbericht dat het vanaf komend seizoen verantwoordelijk is voor de productie en het design van de officiële La Liga voetbal. Naar verluid tekende Puma een contract voor drie jaar met de Spaanse voetbalbond. Dit betekent ook dat er na 23 jaar een einde komt aan de samenwerking tussen Nike en La Liga. Het Amerikaanse sportmerk produceerde ruim twee decennia de officiële bal.

  In het seizoen 1996-1997 lanceerde het Amerikaanse sportmerk de zogenaamde NK GEO 850 voetbal. Daarna volgden ballen met namen als de Merlin, de Total 90, Seitiro, Maxim, Incyte en Ordem. 

Volgens Spaanse media was men in Spanje niet meer tevreden met de officiële Nike Merlin voetbal, waarmee ook in de Serie A en de Premier League gespeeld wordt. Door met PUMA in zee te gaan, heeft de Spaanse voetbalcompetitie nu een eigen, unieke en herkenbare wedstrijdbal. In 2016 werd het contract tussen Nike en La Liga overigens voor het laatst verlengd. Dit contract loopt deze zomer af. Puma zou een jaarlijks een bedrag van ongeveer € 5 miljoen betalen om de officiële La Liga bal te verzorgen. Het Duitse sportmerk is de laatste periode aardig aan de weg aan het timmeren. Vorige maand werd al bekend dat Puma vanaf 2019-2020 kledingsponsor wordt van alle clubs van de City Football Group: Manchester City, Melbourne City, Girona FC,
Club Atletico Torque en Sichuan Jiuniu FC. Vanaf komend seizoen wordt het sportmerk ook kledingsponsor van Valencia en volgens de geruchten is men ook in onderhandeling met Atletico Madrid. Wordt vervolgd!

We verwachten dat de nieuwe La Liga voetbal van Puma medio juli officieel gelanceerd wordt door het Duitse sportmerk. Dan hebben we weer nieuws! Ben je op zoek naar een voetbal? Check het dan in deze SHOP!