Na verschillende andere Euro 2012 voetbalshirts van Nike is ook het nieuwe 2012/2013 thuisshirt van Portugal officieel bekend gemaakt door teamkledingsponsor Nike. In dit voetbalshirt speelt het nationale voetbalelftal van Portugal de thuiswedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2012, de thuiswedstrijden tijdens het EK 2012 en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2014. Portugal heeft zich voor het EK van 2012 geplaatst nadat de play-off wedstrijden tegen Bosnie in het voordeel van het Zuid Europese land werden beslist. Portugal speelt tijdens Euro 2012 in een poule met Nederland, Duitsland en Denemarken.

Het Portugal thuisshirt is traditioneel rood met groene details. Dit zijn namelijk de kleuren van de Portugese vlag. Het Portugal voetbalshirt wordt gekenmerkt door de groene ronde kraag. Ook de onderkant van de mouwen zijn groen. Hiermee heeft het voetbalshirt een vrij simpel design en lijken deze gebaseerd te zijn op de voetbalshirts van Portugal tijdens de jaren ’60. De swoosh van Nike staat op de rechterborst van het Portugal shirt en het logo van de Portugese voetbalbond ASNFP (A Selecção Nacional de Futebol de Portugal) is geborduurd op de andere borst.

Het nieuwe Portugal thuistenue 2012-2013 wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje, waarop het logo van Nike en de Portugese voetbalbond staan. Ook de kousen zijn overwegend rood met aan de bovenkant groene details. Uiteraard zijn de nieuwe voetbalshirts van Portugal weer gemaakt van gerecylced plastic en zijn de shirts uitgerust met het Nike Dri-Fit syteem.

Check hieronder de foto's van het nieuwe Portugal EK thuisshirt 2012-2013. Deze kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de Portugal uitshirts, N98 jacks, trainingspakken, trainingsshirts en retro shirts van Portugal. Officiële printing van Ronaldo is bovendien mogelijk!

Koop het hier!

Portugal thuisshirt 2012-2013
Portugal thuisshirt 2013-2013