Officiële Borussia Dortmund bedrukking 2019-2020

Borussia Dortmund en Puma hebben vandaag tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt de officiële bedrukking voor het nieuwe tenue uitgebracht. Dit betreft de officiële bedrukking van de namen en nummers op de achterkant van het tenue. Qua lettertype en kleuren van de officiële Borussia Dortmund bedrukking is er weinig veranderd in vergelijking met vorig seizoen. Wel is de plaats van de naam en het nummer op de achterkant van het tenue gewijzigd. Dit heeft te maken met het design van het nieuwe Borussia Dortmund thuisshirt voor 2019-2020.

Namen en nummers verplaatst op Borussia Dortmund voetbalshirt 2019-2020

De Borussia Dortmund tenues bevatten ieder jaar de naam van de stad op de achterkant van het tenue. Ook dit jaar staat de naam van de stad weer op de achterkant. Waar ''Dortmund'' voorgaande seizoenen op de onderkant van de achterkant van het tenue stond, is deze dit seizoen verplaatst naar de bovenkant van de achterkant van het shirt. Dit is de plaats waar eerder de namen van de spelers stonden. De namen staan vanaf dit jaar dus onder het rugnummer. De club laat middels een statement weten wat de reden is van het verplaatsen van de naam van de club/stad naar de bovenkant van het tenue: ''Het team is belangrijker dan de spelers. Dit is de reden waarom de naam nu aan de bovenkant van het voetbalshirt staat.'' In Duitsland is dit echter geen uitzondering. Ook op het Bayern München voetbalshirt staat de naam van de club aan de bovenkant van de achterkant van het voetbalshirt. Twaalf andere Bundesliga clubs hebben dit ook. Tijdens Champions League wedstrijden is het overigens niet toegestaan om de namen van de spelers aan de onderkant te dragen. Waarschijnlijk bevat het speciale Champions League tenue van Dortmund de naam van de club wel aan de onderkant van het tenue.

De bedrukking van de namen en nummers op de achterkant van het tenue is hetzelfde als vorig jaar. De bedrukking is geïnspireerd door de Puma bedrukking van 2018-20219. Het lettertype heet een speels design met veel hoeken. De bedrukking op het thuisshirt is zwart en aan de onderkant van het rugnummer is het logo van de Duitse club verwerkt. De rugnummers staan dus boven de namen. De namen van de spelers bevatten niet het logo van de club.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Borussia Dortmund voetbalshirt met officiële bedrukking. Deze tenues worden vanaf nu gedragen door spelers als Reus, Sancho, Pulisic, Götze, Alcacer, Witsel, Hakimi, Guerreiro en andere spelers.

Borussia Dortmund voetbalshirt met naam en nummer kopen

Het nieuwe Borussia Dortmund voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen met de officiële bedrukking van een eigen naam en nummer of van één van de sterspelers. Een shirt met bedrukking heeft een extra prijs van € 15,-. De voetbalshirts zonder bedrukking zijn € 85,- voor volwassenen en € 70,- voor kinderen. Check ook andere Dortmund producten in het overzicht hiernaast of hiernaast.

Bestel je Borussia Dortmund voetbalshirt met officiële bedrukking direct in deze winkel!