Noorwegen WK 2023 vrouwen voetbalshirts

De Noorse voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben de nieuwe Noorwegen WK 2023 vrouwen voetbalshirt officieel gepresenteerd. In deze tenues speelt het Noorse vrouwenteam de WK 2023 wedstrijden en andere interlands tijdens de periode 2023-2024. In de poulefase van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal speelt het Noorse vrouwenteam tegen gastland Nieuw-Zeeland, Filipijnen en Zwitserland. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Noorwegen vrouwen voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk heeft sinds 2015 een samenwerking met de Noorse voetbalbond. De Noorwegen vrouwen voetbalshirts betreffen custom made voetbalshirts en betreffen andere tenues dan de Noorwegen voetbalshirts 2022-2023, die door de mannen gedragen worden.

Noorwegen vrouwen thuisshirt 2023-2024

Het Noorwegen vrouwen thuisshirt 2023-2024 is geheel in stijl van de kleuren van de nationale vlag. Het voetbalshirt is rood met donkerblauwe accenten. De randen van de ronde hals zijn donkerblauw en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen en de panels op de zijkanten van het voetbalshirt. De rechterborst is uitgerust met de swoosh van Nike en de andere borst bevat het logo van de Noorse voetbalbond, de Norges Fotballforbund (NFF). De ster boven het logo van de Noorse voetbalbond verwijst naar het gewonnen WK van 1995. Het Noorwegen dames thuistenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje. De kousen zijn rood met donkerblauwe accenten.

Noorwegen vrouwen uitshirt 2023-2024

Het Noorwegen vrouwen uitshirt 2023-2024 is wit en bevat ook de kleuren van de nationale vlag. Het uittenue heeft bovendien alle kenmerken van het nieuwe Nike Strike template. Het voetbalshirt heeft een ronde hals met aan de zijkanten blauwe driehoeken. De panels op de zijkanten van het voetbalshirt zijn ook donkerblauw en bevatten een verloop. De band aan de onderkant van de mouwen is rood en hetzelfde geldt voor de swoosh van Nike op de rechterborst. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten donkerblauwe panels. De kousen van het uittenue zijn volledig wit.

Technologieën

Zoals alle Nike tenues zijn de voetbalshirts van het Noorse vrouwenvoetbalelftal uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Deze technologie is in de stof (100% polyester) verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Deze voetbalshirts zijn gemaakt van gerecycled polyester, welke afkomstig zijn van plastic waterflessen. Alle details op het tenue, zoals de swoosh en het logo van de voetbalbond, zijn gemaakt van het Nike Grind materiaal. Dit betreft een speciaal duurzaamheidsprogramma van Nike, waarbij productieschroot en afgedankte schoenen getransformeerd zijn in gerecyclede Nike-Grind materialen. De voetbalbroekjes bevatten ook een nieuwe technologie. De Nike Leak Protection technologie is speciaal ontworpen voor de menstruatie periode van de voetbalsters. De voetbalbroekjes bevatten namelijk een tweelaags kruis en een voering, die bloed absorbeert, afvoert en vasthoudt. Deze laag fungeert als een anti-lekkage barrière. 

Noorwegen dames voetbalshirt bestellen

De Nike Noorwegen WK 2023 vrouwen voetbalshirts kun je vanaf deze maand bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) zijn de voetbalshirts € 89,95. In deze winkels vind je ook de nieuwste trainingskleding van de ''Gresshoppene'' en kun je de voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer!

Bestel de Noorwegen vrouwen voetbalshirts direct in deze SHOP 

of de officiële NIKE SHOP!

Noorwegen vrouwen voetbalshirts WK 2023

Logo Noorse voetbalbond