Noord Macedonië voetbalshirts 2023-2024

De nationale voetbalbond van Noord-Macedonië en kledingsponsor JAKO hebben deze week de nieuwe Noord-Macedonië voetbalshirts 2023-2024 gepresenteerd. Dit betekent dat het nationale elftal van Noord-Macedonië voor het eerst sinds 2016 nieuwe tenues draagt. JAKO lanceerde voor het Euro 2020 wel nieuwe tenues voor het nationale voetbalelftal, maar deze werden door de fans afgekeurd omdat de kleur van de voetbalshirts te donker was. In de nieuwe tenues speelt het Macedonisch voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024. In de poulefase speelt Noord-Macedonië tegen Italië, Engeland, Oekraïne en Malta in poule C. Ook dit jaar is JAKO weer verantwoordelijk voor de productie en het design van de Noord-Macedonië voetbalshirts. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds 2014.

Noord Macedonië thuisshirt 2023-2024

Het Noord-Macedonië thuisshirt 2023-2024 is rood en wordt opnieuw gekenmerkt door het design van zonnestralen, geïnspireerd door het design van de vlag. Deze zonnestralen staan rondom de borst, waar zich een open gedeelte bevindt om plaats te maken voor de borstnummers. De zonnestralen zijn verdeeld in kleine dunne lijntjes. De band aan de onderkant van de mouwen is ook in stijl van de kleuren van de nationale vlag en is een combinatie van rood en geel. Op de borst staan de logo's van JAKO en de nationale voetbalbond (Фудбалска Федерација на Македонија, ФФМ /FFM). Op de schouders staan de trademark tekens van JAKO en verder is het voetbalshirt uitgerust met een V-hals. Het Noord-Macedonië thuistenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met op de zijkanten een speciaal patroon. De kousen zijn ook volledig rood.

Noord Macedonië uitshirt 2023-2024

Het Noord-Macedonië uitshirt 2023-2024 is wit en heeft hetzelfde template als het thuisshirt. De zonnestralen op het voetbalshirt zijn goud en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van e mouwen. Alle logo's en details staan op dezelfde plek als op het thuistenue en dit tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met gouden accenten. In sommige uitwedstrijden draagt het Macedonisch voetbalelftal het Noord-Macedonië 3e voetbalshirt 2023-2024. Dit voetbalshirt is donkergrijs met ook weer een design van gouden zonnestralen. Ook dit voetbalshirt heeft hetzelfde template als de andere twee voetbalshirts. Het tenue wordt gecompleteerd door een donkergrijs voetbalbroekje en donkergrijze kousen. Tijdens de Euro 2024 kwalificatiewedstrijden dragen de spelers ook de officiële kwalificatiebadges op de mouwen. De rechtermouw is uitgerust met de badge met een afbeelding van de cup met daaromheen de kleuren van alle Europese landen. De andere mouw bevat de UEFA Foundation badge met de kwalificatiebadge, welke de vorm heeft van een hart met daarin een afbeelding van een voetbalshirt.

De Jako Noord-Macedonië voetbalshirts 2023-2024 kun je vooralsnog alleen in de officiële fanshop van de nationale voetbalbond bestellen. Ben je op zoek naar goedkope t-shirts, hoodies of andere merchandising van het nationale voetbalelftal? Check het dan in deze Noord Macedonië fanshop! 

Noord-Macedonië voetbalshirts 2023-2024