Nike verzorgt vanaf 2019 de voetbalshirts van Canada

Het nationale voetbalelftal van Canada speelt vanaf 2019 niet meer in voetbalshirts van Umbro, maar in tenues van Nike. Het Amerikaanse sportmerk en de Canadese voetbalbond maakte gisteren de deal bekend. Beide partijen hebben niks naar buiten gebracht over de duur van het contract, maar het lijkt er op dat het contract in ieder geval geldig is tot en met het WK van 2026. Dan vindt het WK namelijk plaats in Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Nike is vanaf nu niet alleen verantwoordelijk voor het design van de voetbalshirts van de mannen. Ook het dameselftal speelt vanaf nu in voetbalshirts van Nike. Dat betekent dat we de vrouwen van Canada tijdens het WK van 2019 in Frankrijk in tenues van Nike zien. Tijdens dit WK neemt Canada het op tegen de Oranje leeuwinnen, Kameroen en Nieuw Zeeland.

Uiteraard hebben we ook nog een reactie van beide partijen. Steven Reed, voorzitter van de Canadese voetbalbond reageert: ''Dit is het bewijs dat het voetbal in Canada hot is. Deze overeenkomst van Nike betekent voor ons een stukje erkenning voor de groei van de sport in ons land. Dit is natuurlijk gevoed door het binnen halen van verschillende toenooien de afgelopen jaren. Zo vond het WK vrouwenvoetbal in 2015 plaats in ons land en organiseren we in 2026 weer een WK.'' Ook Christine Sinclair, aanvoerder van het Canadese vrouwenelftal en Canadees voetbalster van het jaar is verheugd: ''Dit is een grote stap voor de voetbalbond en het voetbal in Canada. We kijken ernaar uit om officiële kleding en schoenen van Nike te dragen. Ik kan niet wachten tot 2019, wanneer we zowel de badge van de Canadese voetbalbond als de swoosh van Nike op onze voetbalshirts dragen tijdens het WK van 2019 in Frankrijk.'' Daar is ook Canadees voetballer van het jaar, Alphonso Davies, het mee eens: ''Het is een eer om te spelen voor het nationale elftal. Ook ik kijk ernaar uit om de swoosh van Nike en het embleem van de voetbalbond op onze nieuwe tenues te dragen.''

We verwachten dat de nieuwe Canada voetbalshirts voor 2019-2020 medio januari officieel worden gelanceerd door de Canadese voetbalbond en Nike. Dan hebben we weer nieuws!

Wil je het Canadese voetbalelftal aanmoedigen en ben je op zoek naar goedkope merchandising? Bestel het direct in deze SHOP!