Nashville SC onthult nieuwe logo en clubkleuren

Nashville SC heeft afgelopen week de clubkleuren en het nieuwe logo gepresenteerd aan haar fans en de pers. Nasville SC treedt vanaf 2022 toe tot de Major League Soccer en onthulde op een speciaal evenement in de Marathon Music Works voor de neus van 2000 fans de clubkleuren en het embleem. Nashville SC speelt vanaf 2020 in het blauw voetbalshirt met gouden details. Deze kleuren worden door de club ‘’acoustic blue’’ en ‘’electric gold’’ genoemd, een subtiele verwijzing naar de stad, die bekend staat als muziekstad. Hiermee wordt bovendien de wens van de fans van de club ingewilligd. Die wilden met het toetreden tot het hoogste voetbalniveau in de Verenigde Staten niet teveel inboeten aan identiteit.



Het nieuwe logo van Nashville SC werd door de club uit Tennessee gepresenteerd met de hashtag #BandTogether en is een ode aan de stad. Het logo is achthoekig en bevat de letter N in het midden. Rondom deze letter bevinden zich verticale lijnen en deze staan symbool voor geluidsgolven, verwijzend naar de reputatie van de stad als muziekstad. Onder de letter N staat de naam van de club. Nashville Soccer Club is pas in 2016 opgericht en speelt haar thuiswedstrijden in het First Tennessee Park. Sinds vorig jaar was Under Armour kledingsponsor van de Amerikaanse club. Omdat de club vanaf 2020 in de Major League Soccer gaat spelen, verzorgt adidas vanaf dan de tenues van Nashville. Het Duitse sportmerk is namelijk kledingsponsor van alle Major League Soccer clubs. In een statement rondom de lancering van het nieuwe logo gaf de clubleiding bovendien aan dat de club altijd haar eigen identiteit zal houden en haar musical heritage en cultuur niet zal verloochenen. Eigenaar John Ingram gaf ook nog een reactie: ‘’Sinds ik werd betrokken bij dit initiatief heb ik altijd gezegd het is in Nashville, voor Nashville en met Nashville. Dit team is er altijd voor haar fans en wij willen dan ook een team en merk samenstellen, waar de supporters trots op zijn. De naam van de club en de gouden kleur van het logo en het voetbalshirt, samen met het thema energie en muziek in het het logo omarmen onze stad en fans, die ons sinds de oprichting gesteund hebben.

Nashville SC wordt in 2020 de 24ste MLS club en speelt dit seizoen haar wedstrijden nog in de USL. Medio januari/februari 2020 worden de nieuwe Nashville tenues van adidas gelanceerd! Dan hebben we hoe dan ook weer nieuws! Ben je op zoek naar een Major League Soccer voetbalshirt? Check het dan in deze winkel of deze winkel! Directe levering!