Metropoolregio Brainport Eindhoven op voetbalshirts PSV vanaf 2019-2020

Metropoolregio Brainport Eindhoven is de nieuwe shirtsponsor van PSV vanaf het seizoen 2019-2020. PSV maakte de deal met de nieuwe premium partner vandaag bekend. Metropoolregio Brainport Eindhoven is een samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven: ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven, VDL Groep en Jumbo Supermarkten. Naar verluid zijn PSV en de joint venture een meerjarig samenwerkingsverband overeengekomen. De Eindhovenaren nemen na dit seizoen namelijk afscheid van Energiedirect.nl als hoofdsponsor. De energieleverancier, die sinds 2016 op de voorkant van de voetbalshirts van PSV prijkte, verhuist in ieder geval voor twee seizoenen naar de achterkant van het tenue van de kampioen van Nederland.

Metropoolregio Brainport Eindhoven heeft als doel om de regio nog prominenter op de kaart te zetten als wereldleider in kennis, hightech en innovatie. Uiteraard zijn alle partijen zeer verheugd met de deal. Toon Gerbrands, algemeen directeur bij PSV reageert: ''Dit is een primeur in de historie van de topsport. We creëren een nieuw ecosysteem en de manier waarop is kenmerkend voor de onderlinge verbondenheid en samenwerking in deze regio.” Ook Henk Valk, CEO van Philips Benelux, reageert verheugd: ''Alle bedrijven in de regio bouwen mee aan het merk Brainport Eindhoven als innovatieve top-technologieregio van wereldformaat. We delen daarbij één grote uitdaging: het aantrekken en behouden van talent. Daarnaast willen we investeren in het vestigingsklimaat en de gezondheid van medewerkers en inwoners, zodat we de nationale en internationale aantrekkingskracht van de regio kunnen versterken. Door onze krachten te bundelen staan we internationaal sterker. PSV verbindt. De club zit in de harten van heel veel mensen in de regio, in Nederland en over de hele wereld. Philips, ASML, High Tech Campus Eindhoven, Jumbo Supermarkten en VDL Groep floreren en behoren inmiddels tot de top in hun vakgebied. We halen onze inspiratie uit een gezamenlijk verleden en samen maken we de toekomst. Door middel van deze innovatieve samenwerking kunnen we dat aan een nog breder publiek laten zien.”

Ook commercieel directeur van PSV, Frans Janssen, is blij met de deal: Dit is het eindresultaat van intensief en constructief samenwerken. Bijna een jaar geleden liet onze huidige hoofdsponsor energiedirect.nl weten dat ze naar de rug van ons shirt wilden verhuizen. Vrijwel direct daarna hebben we aan de stichting Brainport, de merkhouder van Brainport Eindhoven, laten weten dat er een kans ontstond om een traditioneel sponsorconcept om te buigen naar een innovatieve samenwerking waarvan veel meer partijen kunnen profiteren. Onder de vlag van Brainport Eindhoven creëren we tastbare meerwaarde voor de bedrijven, hun werknemers en eenieder in de regio.” Welk bedrag er met de deal gemoeid is, is niet bekend. Wel gaf Janssen aan dat dit substantieel meer is dan het bedrag dat Energiedirect jaarlijks naar de Eindhovenaren overmaakte. Dit was jaarlijks een bedrag van € 6 miljoen.

De PSV voetbalshirts voor 2019-2021 zullen dus het logo van Brainport Eindhoven bevatten. We verwachten dat het eerste nieuwe PSV tenue medio mei/juni officieel gelanceerd wordt door de club en kledingsponsor Umbro. Het contract met het Engelse sportmerk loopt in ieder geval nog tot het einde van komend seizoen. Check hieronder ook het overzicht van hoofdsponsoren van PSV! 

Ben je op zoek naar een PSV shirt? Check het in deze online winkel (inclusief trainingskleding)

of deze officiële STORE (alleen trainingskleding)

Alle shirtsponsoren PSV

Periode Bedrijf
1984-2016 Philips
2016-2019 Energiedirect.nl
2019-  Metropoolregio Brainport Eindhoven