Italië voetbalshirt 125 jarig bestaan voetbalbond

De Italiaanse voetbalbond en kledingsponsor adidas hebben vandaag een speciaal Italië voetbalshirt gelanceerd ter ere van het 125 jarig bestaan van de nationale voetbalbond. In deze voetbalshirts speelt het Italiaanse voetbalelftal de UEFA Nations League finalewedstrijden, die deze week in Nederland plaats vinden. Adidas is sinds begin dit jaar de kledingsponsor van ''La Squadra Azzurra'' en lanceerde eerder al de nieuwe Italië voetbalshirts 2023-2024.

Geïnspireerd door het voetbalshirt van 1910

Op 26 maart 1898, iets meer dan 125 jaar geleden, werd door een commissie in Turijn de Federazione Italiana Giuoco Calcio opgericht. Het Italië voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan van de nationale voetbalbond is geïnspireerd door het voetbalshirt waarin het Italiaanse voetbalelftal haar eerste interland speelde. De eerste interland van het Italiaanse voetbalelftal vond plaats op 15 mei 1910 tegen Frankrijk in de Arena-Civica in Milaan, welke met 6-2 werd verloren.

Tijdens de eerste interland tegen Frankrijk speelde het Italiaanse voetbalelftal nog niet in een blauw voetbalshirt, maar in een witte versie. De reden hiervan was dat er door de nationale voetbalbond nog geen keuze gemaakt was welke kleur het voetbalshirt moest worden. Om deze reden werd er voor een neutrale kleur gekozen. Na twee interlands werd het witte voetbalshirt ingeruild voor een blauwe versie, zoals we dat vandaag de dag nog steeds kennen. Het Italië voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan van de voetbalbond is geheel wit met gouden accenten. De adidas trademark strepen op de schouders en mouwen zijn goud en hetzelfde geldt voor het adidas performance logo op de rechterborst. Dit betreft het nieuwe adidas 3BAR logo, welke door het Duitse sportmerk vanaf dit seizoen op alle tenues gedragen wordt. De linkerborst bevat het logo van de Italiaanse voetbalbond (Federazione Italiana Giuoco Calcio /FIGC). Dit betreft een speciaal logo ter ere van het jubileum. Rondom het logo bevindt zich een gouden lauwerkrans en onder het logo staat de tekst: ''125 Anniversario – 1898 – 2023''. De sterren boven het logo verwijzend naar de vier gewonnen wereldkampioenschappen (1934, 1938, 1982 en 2006). De rechter onderkant van het voetbalshirt bevat ook nog een speciaal label, dat verwijst naar het jubileum van de club. Het voetbalshirt is verder uitgerust met een brede, ronde, witte hals. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten gouden adidas strepen. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de voetbalbond en adidas. De kousen zijn zwart met aan de bovenkant gouden adidas strepen en op het midden de naam van het land.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady technologie, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal
  • Alleen gedragen tijdens de UEFA Nations League 2023 finalewedstrijden
  • Van deze voetbalshirts zijn slechts 2.023 items geproduceerd.
  • Geleverd in een luxe cadeaubox

Italië special edition voetbalshirt bestellen

Het adidas Italië voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit voetbalshirt is alleen voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL) beschikbaar. De prijs van het voetbalshirt is € 99,95. Check ook andere Italië producten in deze winkels!

Adidas.nl
vanaf € 99.95
Bestellen >
Unisportstore.NL
vanaf € 99.95
Bestellen >
subsidesports.nl
vanaf € 99.95
Bestellen >
INCLUSIEF OFFICIËLE BEDRUKKING!

Italië voetbalshirt 125 jarig bestaan voetbalbond
Italië voetbalshirt 125 jarig bestaan voetbalbond
Italië voetbalshirt 125 jarig bestaan voetbalbond
Italië voetbalshirt 125 jarig bestaan voetbalbond