Het Tibet trainingspak 2018-2020

De nieuwe Tibet collectie voor 2018-2020 is bekend. Van deze collectie van COPA Football konden we al een glimp opvangen tijdens de CIFA Cup, welke in de zomer van 2018 plaats vond in Londen. Het Tibetaanse elftal eindigde tijdens dit toernooi op een twaalfde plek en droeg tijdens dit toernooi voor het eerst de nieuwe voetbalshirts van COPA Football. Rondom deze collectie presenteerde het Nederlandse merk ook een speciale casual lijn en een nieuw trainingspak. Over dat nieuwe pak gaan we het in dit blog hebben. Dit pak wordt ook nog zeker de komende twee jaren gedragen door het nationale elftal van Tibet.

De historie van het Tibetaanse elftal

Het nieuwe Tibet trainingspak bestaat dit seizoen uit een trainingsjack en een trainingsbroek, maar voordat we verder uitweiden over het design van het nieuwe pak, verdient het romantische verhaal van het Tibetaanse voetbalelftal wat meer aandacht. Zo'n twintig jaar geleden bestond dit elftal namelijk nog niet. Veel is te danken aan de Deen Michael Nybrandt. Toen hij van een reis in Tibet terugkeerde,droomde hij ervan het Tibetaanse elftal nieuw leven in te plaatsen. Na contact met de Tibetaanse overheid lukte hem dit 14 maanden erna en werd er een historische officiële wedstrijd georganiseerd tussen Tibet en Groenland op 30 juni 2001. Deze wedstrijd eindigde in 4-1 voor Groenland. Sinds 2011 verzorgt COPA Football de tenues en trainingskleding van het Tibetaanse elftal en deze samenwerking is het resultaat van de passie voor voetbal en de charme voor kleine voetballanden.

Tibet trainingsjack en trainingsbroek

Dezelfde passie komt terug in het design van het nieuwe Tibet trainingspak. Het trainingsjack is geheel in stijl van de kleuren van de vlag van Tibet. De bovenkant van het jack is rood en de onderkant is blauw. De baseball collar, de rits en de mouwen zijn ook blauw. Verder wordt het trainingsjack gekenmerkt door een print over de rechterkant van het trainingsjack. Dit is een print van de sneeuwleeuw op de rechterkant van het jack. Deze leeuw is ook onderdeel van de vlag van het land en symboliseert de achting van het Tibetaanse volk voor de Boeddha, de dharma (Boeddha's leer) en de sangha (de boeddhistische gemeenschap). Op de borst staan de logo's van COPA en de TSNA en de rechter mouw is uitgerust met een speciale Tibet badge. Het COPA trainingsjack van Tibet is bovendien uitgerust met twee zakken. De Tibet trainingsbroek is verder niet heel erg spannend. Deze is geheel blauw, heeft een getailleerde pasvorm en op de broek staan ook de logo's van de Tibetaanse voetbalbond en COPA.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe COPA Football Tibet trainingspak. Zoals we van het merk gewend zijn, worden alle producten ook nog eens netjes geleverd in een luxe cadeaubox van het merk! Check ook de nieuwe voetbalshirts van Tibet!

Tibet trainingspak bestellen

Het nieuwe Tibet trainingspak kan je vanaf nu voor volwassenen bestellen. Het jack en de broek kunnen los van elkaar gekocht worden. De prijs van het trainingsjack is € 79,95 en de broek heeft een prijs van € 59,95. Beide items zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Check ook andere producten van het land in het overzicht hiernaast en hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Tibet voetbalshirt altijd in deze SHOP!