Het Piacenza voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan

De Italiaanse Girone A/Serie C club Piacenza Calcio heeft in samenwerking met kledingsponsor Macron een nieuw voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan van de club gelanceerd. De club is in 1919 opgericht en bestaat in 2019 dus 100 jaar. Vanaf begin 2019 wordt dit voetbalshirt door de club als thuisshirt gebruikt. In dit voetbalshirt speelt Piacenza Calcio dus de Serie C en Coppa Italia wedstrijden in het Stadio Leonardo Garilli gedurende 2019. Het voetbalshirt is een ode aan alle tenues die de club de afgelopen honderd jaar gedragen heeft. Ben je benieuwd naar de details van dit voetbalshirt? Check het hieronder!

Het nieuwe centenary voetbalshirt van Piacenza is overwegend rood en bevat een gevouwen kraag. Deze gevouwen kraag is een ode aan de voetbalshirts die Piacenza droeg tijdens de late jaren '90 en de beginjaren 2000. Destijds speelde Piacenza nog in de Serie A. De hoogste plaats die het behaalde was in 1999 en 2002. In beide seizoenen eindigden de Biancorossi als twaalfde. Het voetbalshirt van Piacenza bevat verder dunne, witte, verticale pinstripes. Deze strepen zijn een ode aan de voetbalshirts die de Italiaanse club tijdens de jaren '80 had. De kraag bevat ook nog een ander detail. Hier bevinden zich namelijk touwtjes en deze touwtjes zijn een ode aan de tenues die de club droeg bij de oprichting in 1919. Piacenza is door de 18 jarige student Giovanni Dosi in 1919 opgericht. Dosi was een ambitieuze manager, die de zowel de controle had over de sociale als de administratieve en technische aspecten van de club met als doel ingeschreven te worden voor de competitie van de Italiaanse voetbalbond, de FIGC. Na vooral in regionale competities gespeeld te hebben, werd dit doel in 1935 bereikt en speelde de club voor het eerst in de Serie C!

Het logo van Macron prijkt op de rechter borst en de trademark tekens van het Italiaanse sportmerk versieren de mouwen. De linker borst van het voetbalshirt is uitgerust met het embleem van Piacenza. Dit betreft het logo van de jaren '50/'60. In deze periode speelde de club haar wedstrijden nog in Barriera Genova. Verder bevat het voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan nog een witte bies. De linker borst van het tenue bevat een speciaal logo ter ere van de verjaardag van de club. Hierin staat de tekst: ''1919-2019 - 100 anni.'' Het shirt wordt door de club en Macron geleverd in een luxe cadeaubox. Deze box bevat de tekst: '''100 years, A century of history.'' In deze box zijn ook de namen van spelers verwerkt, die minstens één keer het shirt gedragen hebben. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Piacenza voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan.

Het Piacenza voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan kan je alleen bestellen in de clubshop van de Italiaanse club. Wil je een ander voetbalshirt van de Biancorossi kopen? Bestel het dan exclusief in deze winkel! Directe levering!