Het Manchester City X Nike mashup voetbalshirt

We hebben er weer één! Nike is inmiddels een specialist in de productie van mashup voetbalshirts en dat bewijst het maar weer met dit nieuwe Manchester City mashup voetbalshirt. Aan het eind van dit seizoen nemen Nike en City na zes jaar afscheid van elkaar. Vanaf komende zomer wordt Puma kledingsponsor van The Citizens. Het Manchester City mashup voetbalshirt van Nike is een ode aan de samenwerking van beide partijen en betreft een mix van verschillende tenues die de Engelse topclub de afgelopen zes seizoenen gedragen heeft. In deze periode won Manchester City zes belangrijke prijzen. De club werd twee keer kampioen (2014 & 2018) en won vier keer de League Cup (2014, 2016, 2018 en 2019). Dit shirt is in een limited edition gelanceerd en wordt niet door de club van manager Pep Guardiola gedragen. Check hieronder alle details!

Manchester City X Nike mashup voetbalshirt ter ere van 6 jarig partnership

Het voetbalshirt is met name een mix van verschillende uitshirts van City. De rechter bovenkant van het tneue is donker blauw met gele en licht blauwe strepen. Dit deel van het tenue afkomstig van het uitshirt van 2018-2019. Daarnaast bevindt zich een subtiel bordeaux rood vlak. Dit vlak is afkomstig van het uitshirt van 2017-2018, een shirt waarin City kampioen werd. Van de linker schouder naar de rechter onderkant van het shirt loopt er een diagonale licht blauwe band. Het 3e shirt van 2018-2019 bevat een diagonale band. Deze band is echter oranje. De licht blauwe band kan van ieder thuisshirt afkomstig zijn. De rechter zijkant van het tenue is navy blauw en dit betreft het uithirt van 2015-2016. De onderkant van het tenue wordt in het midden gekenmerkt door de diagonale paarse en oranje strepen. Dit zijn de strepen van het shirt van het 3e shirt van 2016-2017. De linker onderkant van het tenue is wit met een licht blauwe en navy blauwe band. Dit is het design van het eerste Manchester City uitshirt van Nike en betreft dus het uitshirt van 2013-2014. De rechter mouw van het shirt is licht blauw en de andere mouw is camo donker groen. Dit betreft de mouw van het 3e shirt van 2017-2018. De swoosh van Nike staat in het wit op de rechter borst en de andere borst bevat het logo van de Engelse club. Hoofdsponsor Etihad Airways versiert het midden van het tenue. Verder is het tenue uitgerust met een ronde hals. De achterkant van het shirt bevat dezelfde mix als de voorkant van het tenue. Van het voetbalshirt zijn slechts 6.000 items geproduceerd. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het speciale Manchester City X Nike mashup voetbalshirt. Dit betreft voorlopig het laatste City shirt van Nike, omdat vanaf 1 juli Puma verantwoordelijk is voor de productie van de Manchester City voetbalshirts!

Manchester City mashup voetbalshirt kopen

Het nieuwe Nike X Manchester City mashup voetbalshirt kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels! Het shirt is door Nike maar in een beperkte oplage geproduceerd en alleen voor volwassenen. Het voetbalshirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en heeft slechts een prijs van € 55,-. Ben je op zoek naar andere City producten? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel je Manchester City shirt in deze SHOP 

of deze winkel!