Het Fortuna Dusseldorf Toni Turek special edition voetbalshirt

Het is de periode van limited en special edition voetbalshirts. Verschillende clubs eren legendes of vieren hun verjaardag. Vandaag is het de beurt aan Fortuna Düsseldorf. De Duitse Bundesliga club brengt met een nieuw special edition voetbalshirt een ode aan voormalig keeper Toni Turek, die in januari 100 jaar zou zijn geworden. De keeper die met Die Mannschaft in 1954 wereldkampioen werd, overleed echter in 1984. De Duitse keeper speelde in de periode 1950-1956 maar liefst 133 wedstrijden met Fortuna Düsseldorf en het special edition keepersshirt is geïnspireerd door het voetbalshirt die Anton Turek droeg in zijn periode bij de club. Check hieronder de details.

Het Fortuna Düsseldorf Turek anniversary voetbalshirt is geheel grijs met zwarte accenten. Deze zwarte details zijn te vinden in de toelopende hals en de bies aan de onderkant van de mouwen. Het retro design van dit special edition voetbalshirt komt helemaal terug in de touwtjes onder de kraag. Verder is het voetbalshirt uitgerust met nog meer unieke accenten. De linker borst bevat het logo van de club. Rondom het logo staat de tekst: '''Toni Turek 1919-2019.'' De binnenkant van de kraag bevat een afbeelding van de voormalige keeper van het Duitse elftal. In de foto van de speler staat de tekst: ''Toni, Du Bist Ein Teufelskerl.'' Daarnaast is de binnenkant van de kraag uitgerust met een speciale taping. Deze taping is in stijl van de clubkleuren van Fortuna Dusseldorf en is rood/wit. Deze kleur komt ook weer terug aan de binnenkant van de bies van de mouwen. Rood en wit zijn niet alleen de clubkleuren van Düsseldorf maar waren ook de kleuren van de keeperssokken die Turek droeg tijdens zijn periode bij Düsseldorf. Een ander details prijkt aan de achterkant van de nek. Hier is namelijk in een badge het wapen van de stad verwerkt. Uhlsport is kledingsponsor van Düsseldorf en staat met het logo op de rechter borst en hoofdsponsor Henkel staat op het midden van het tenue. De opening aan de onderkant van de zijkanten van het shirt is ook weer rood/wit gestreept en bevat de initialen van de Duitse club.

Omdat het een special edition shirt betreft, wordt het door de club geleverd in een luxe, zwarte cadeaubox, die verpakt is in een rood/wit papier. Het shirt kan je alleen bestellen in de officiële clubshop van de Duitse club. Ben je op zoek naar de tenues, die de club dit seizoen draagt? Check het exclusief in deze winkel of deze SHOP!

Directe levering!