Het Borussia Dortmund DANKE KUMPEL voetbalshirt 2018

Borussia Dortmund brengt in de laatste wedstrijd van 2018, op 21 december tegen Borussia Monchengladbach een ode aan de mijnwerkers in de regio van Dortmund. In deze wedstrijd prijkt niet het logo van hoofdsponsor Evonik op de tenues, maar staat op de voetbalshirts de tekst: ''DANKE KUMPEL.'' Dit is op dezelfde dag dat men in de Duitse kolenmijn in het Ruhrgebied / Bottrop stopt met de productie. De letters van de speciale tekst staan in hetzelfde lettertype als Evonik en hebben bovendien dezelfde bordeaux rode kleur als het logo van de shirtsponsor.

Borussia Dortmund directeur Hans-Joachim Watzke geeft een reactie op de ode aan de mijnwerkers: ''De mijnbouw heeft een belangrijke impact in onze reactie. Iedere traditionele club in het Ruhrgebied vindt haar wortels in de mijnbouw of staalbouw. Kool, staal, voetbal en bier horen bij elkaar en vormen onze samenwerking en cultuur. Het einde van de mijnbouw markeert het einde van een mooie historische periode. De opkomst van het Ruhrgebied als één van 's werelds sterkste industriële regio's, de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en de vreedzame integratie van miljoenen mensen van over de hele wereld: niets van dit alles zou mogelijk zijn geweest zonder mijnbouw. Danke Kumpel is onderdeel van een initiatief van Glückauf Zukunft,de RAG foundation, de RAG Aktiengesellschaft, Evonik en IGBICE om de Duitse kolenindustrie in het Rughrgebied te eren met verschillende evenementen. Op 21 december vindt de grande finale plaats en worden de mijnen gesloten op de Franz Haniel schaft.''

Check hieronder nog een foto van het special edition Borussia Dortmund Danke Kumpel voetbalshirt. Dit shirt wordt eenmalig gedragen door Borussia Dortmund. En er is nog meer nieuws vanuit Dortmund. De club is namelijk in verregaande onderhandeling met kledingsponsor Puma. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds 2012 de tenues van Dortmund en beide partijen hebben nog een contract tot 2020, waarbij Puma de eenzijdige optie heeft dit contract nog tot 2022 te verlengen. Beide partijen hebben de intentie het contract tot na deze periode te verlengen. Het enige issue lijkt het bedrag te zijn dat Puma jaarlijks naar ''Die Borussen'' over moet maken. Momenteel sponsort het merk jaarlijks een bedrag van € 9 miljoen. Borussia Dortmund wil graag dat dit bedrag verdubbeld wordt en wil minstens 1/3 krijgen van het bedrag dat adidas aan Bayern München sponsort. Jaarlijks maakt adi een bedrag van € 60 miljoen naar Bayern over. Wordt vervolgt!

Ben je op zoek naar het Borussia Dortmund shirt of andere merchandising van de club? Bestel het exclusief in deze winkel!