Griekenland voetbalshirts 2024-2025 geïnspireerd door godin van de overwinning!

De Griekse voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben de nieuwe Griekenland voetbalshirts 2024-2025 officieel gepresenteerd! In deze tenues speelt het Griekse voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026! Het land heeft zich namelijk niet geplaatst voor Euro 2024. Ook dit jaar is Nike weer de producent van de Griekenland voetbalshirts. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2013!

Griekenland thuisshirt 2024-2025

Het Griekenland thuisshirt 2024-2025 is geïnspireerd door de Nikè van Samothrake! Dit is een hellenistisch marmeren beeld die godin van de overwinning Nikè voorstelt. Toevallig of niet is dat ook de naam van de kledingsponsor van het Griekse voetbalelftal, die het logo (de swoosh) ook heeft ontleend aan het kunstwerk. Het beeldhouwwerk van de Griekse godin staat sinds 1884 tentoongesteld in het Louvre in Parijs en is één van de beroemdste beelden uit de klassieke oudheid! Op het witte Griekenland thuisshirt bevindt zich een print van de godin op de rechter onderkant. Verder wordt het voetbalshirt gekenmerkt door de blauw/witte baan op de linkerzijde, geïnspireerd door de nationale vlag. Een ander detail bevindt zich aan de linker onderkant van het Griekenland voetbalshirt. Hier bevindt zich een zilveren label met daarin een afbeelding van de uitreiking van de EK beker in 2004. Twintig jaar geleden won het Griekse voetbalelftal namelijk het EK. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het zilver en ook over de kleur van de swoosh is nagedacht. De zilveren tint staat namelijk symbool voor Nikè van Samothrake. Op de linkerborst prijkt het logo van de voetbalbond, de Hellenic Football Federation (HFF). Het voetbalshirt heeft verder een ronde hals. Het thuistenue wordt gecompleteerd door een wit of blauw voetbalbroekje met contrasterende details.

Griekenland uitshirt 2024-2025

Het Griekenland uitshirt 2024-2025 is blauw en heeft hetzelfde thema als het thuisshirt. Ook dit voetbalshirt bevat aan de linker onderkant een afbeelding van de godin van de overwinning. Verder heeft dit voetbalshirt alle kenmerken van het Nike Vapor IV template. Op de schouders en mouwen bevindt zich namelijk flitsende diagonale strepen en bovendien is het uitshirt uitgerust met een ronde hals. De swoosh van Nike op de rechterborst is blauw met een zilveren omranding. Het uitshirt heeft verder dezelfde details als het thuisshirt. Dit tenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en blauwe sokken.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie

Griekenland voetbalshirt bestellen

De Nike Griekenland voetbalshirts 2024-2025 kun je vanaf deze maand bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) zijn de voetbalshirts € 99,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Griekenland voetbalshirts 2024-2025 geïnspireerd door godin van de overwinning!
Griekenland voetbalshirts 2024-2025 geïnspireerd door godin van de overwinning!