Ghana voetbalshirts 2020-2021

De nieuwe Ghana voetbalshirts 2020-2021 zijn vandaag officieel gepresenteerd door de Ghanese voetbalbond en kledingsponsor Puma. Het Duitse Puma heeft vandaag de shirts van verschillende Afrikaanse landen gelanceerd. In deze tenues spelen ‘’The Black Stars’’ de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in de periode 2020-2021. Ook deze jaargang is Puma weer verantwoordelijk voor de aankleding van het Ghanese voetbalelftal. Deze functie heeft het Duitse sportmerk al sinds 2005.

Ghana thuisshirt 2020-2021

De nieuwe Ghana voetbalshirts passen perfect in het thema dat Puma gebruikt voor de lancering van de voetbalshirts in 2020-2021; Crafted From Culture. Vrijwel alle tenues van het merk bevatten dit jaar een all-over print, zo ook het voetbalshirt van Ghana. De nieuwe voetbalshirts van het Ghanese voetbalelftal zijn een eerbetoon aan het vakmanschap en de creativiteit van de Ghanese bevolking.  Het Ghana thuisshirt is wit en bevat een all-over print van geometrische vormen op de body van het tenue. Zo is het tenue verdeeld in verschillende vlakken met daar ofwel horizontale dunne strepen of verticale blokken. Dit design loopt ook door over de mouwen, maar op de mouwen is de print zwart. De patronen zijn geïnspireerd door het design van de Ghanese tapijten. Alle kleuren van de Ghanese vlag zijn bovendien terug te vinden in het thuisshirt van Ghana. De rechterborst en de mouwen bevatten het Puma logo in het groen. De achterkant van de v-hals bevat een rode band en in de nek op de achterkant van het tenue is de naam van het land in het geel verwerkt. De linkerborst bevat het embleem van de GFA (Ghana Football Association) en op het midden van de borst prijkt een zwarte ster, verwijzend naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal. De achterkant van het tenue is bijna geheel wit, met uitzondering van de bovenzijde. Het Ghana thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten dezelfde print als op het voetbalshirt. De kousen van het thuistenue zijn wit met aan de bovenkant een gradiënt design van zwarte en witte strepen.

Ghana uitshirt 2020-2021

Het Ghana uitshirt 2020-2021 heeft vrijwel hetzelfde design als het thuisshirt, maar dan in een andere kleurencombinatie. De body van het voetbalshirt is geel met een design van verticale, dunne zwarte strepen en zwarte blokken met daarin dunne gele strepen en groene chevrons verwerkt. Deze kleuren zijn geïnspireerd door de kleur van Black Star Independence Square in de hoofdstad van Ghana: Accra. De mouwen van het Ghana uitshirt zijn zwart en de logo’s van Puma op de rechterborst en de mouwen zijn rood, evenals de band aan de achterkant van de hals. De zwarte ster op het midden van de borst van het uittenue wordt omringd door een gele lijn. Het uitshirt is verder uitgerust met een ronde hals en in de nek op de achterzijde van het tenue prijkt weer de naam van het land. Het Ghana uittenue wordt compleet gemaakt door een zwart broekje met op de rechterpijp de Puma cat en op de andere pijp het logo van de voetbalbond. De kousen van het uittenue zijn geel met aan de bovenkant een gradiënt design van dunne, gele en rode lijnen. Alle tenues van Puma zijn ook dit jaar weer voorzien van de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van zweet.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Ghana tenues, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Kudus, Thomas Partey, André en Jordan Ayew, Asamoah, Atsu, Rahman en andere spelers.

Ghana voetbalshirt bestellen

De nieuwe Ghana voetbalshirts van Puma kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshop. De prijs van het thuisshirt is voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) heeft het tenue een prijs van € 69,95. In de onderstaande winkels kun je de Ghana tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je bovendien andere Ghana merchandising. 

Bestel je Ghana voetbalshirt direct in deze SHOP

of de Puma SHOP!

of in de Ghana fanshop  (inclusief goedkope t-shirts)

Ghana thuisshirt 2020-2021

Ghana thuisshirt 2020-21