Frankrijk retro voetbalshirt

Veel voetbalbonden hebben tegenwoordig naast hun deal met de kledingsponsor ook een samenwerking met een merk voor de productie van de retro voetbalshirts. Nike verzorgt momenteel de voetbalshirts van het Frans voetbalelftal, maar de Franse voetbalbond heeft helaas geen deal meer met een retro merk. Vroeger produceerde het Engelse retro merk Scoredraw de Frankrijk retro voetbalshirts van de jaren '80 en '90. Een aantal jaar geleden stopte de Franse voetbalbond de deal met Scoredraw en sindsdien zijn er geen Frankrijk retro voetbalshirts van de jaren '80 en '90 meer beschikbaar. Merken die het toch proberen, krijgen een claim van de Franse voetbalbond. Een merk dat wel een aantal Frankrijk retro shirts in het assortiment heeft, is COPA Football. Dit betreffen echter de retro voetbalshirts van de jaren '50, '60 en '70, een periode waarin het officiële FFF logo nog niet geïntroduceerd was. Hoewel ook wij verlangen naar de legendarische Frankrijk voetbalshirts van 1982, 1984, 1986 en 1996, moeten we het nu doen met de beschikbare Frankrijk retro producten. Na ons artikel over het Frankrijk retro trainingsjack, hebben we opnieuw een top 3 gemaakt.

  1. Frankrijk retro voetbalshirt 1971

Een retro shirt met een typische Franse look is het Frankrijk retro voetbalshirt van 1971 van Copa Football. Het retro shirt is blauw met een V-hals in de kleuren van de Franse vlag: blauw/wit/rood. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de biesjes aan de onderkant van de mouwen. Op de linkerborst is de trotse Franse haan geborduurd, die nog steeds onderdeel is van het logo van de voetbalbond. Destijds was Le Coq Sportif kledingsponsor van het nationale elftal, maar stond het logo van het sportmerk nog niet op de Frankrijk tenus. Hierdoor is het Frankrijk retro shirt van COPA een exacte kopie van het voetbalshirt van 1971. In 1971 was er voor Frankrijk alles aan gelegen om zich te plaatsen voor het EK van 1972 in België. De kwalificatieperiode begon nog goed. Noorwegen werd twee keer verslagen en in Boedapest speelde Frankrijk gelijk tegen Hongarije. In het voorjaar van 1971 ging het de verkeerde kant op. Frankrijk verloor thuis met 2-0 van Hongarije en ook de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije in Sofia verloor Frankrijk. Hierdoor eindigde ''Les Bleus'' op een derde plek en kwalificeerde Frankrijk zich niet voor het EK van 1972 in België. Destijds bestond het Frans voetbalelftal vooral uit spelers van Saint Etienne, dat toen domineerde in Europa. Bekende spelers van dit elftal waren Georges Bereta, Bernard Bosquier, George Lecht (allen AS Saint Etienne spelers), Jean Djorkaeff (Paris Saint Germain) en Henri Michel (FC Nantes). Het Frankrijk retro voetbalshirt 1971 is gemaakt van een combinatie van polyester en katoen. Dit materiaal heeft als voordeel dat het perfect om het lichaam valt en ook nog eens een goed ademend vermogen heeft. Wanneer je dit voetbalshirt bestelt, krijg je hier ook nog eens een luxe cadeaubox bij, zodat het voelt als een echt cadeau!

  1. Frankrijk retro voetbalshirt jaren '50

Wil je nog meer voor een retro look gaan, dan adviseren we voor het Frankrijk retro voetbalshirt met lange mouwen van de jaren '50 te kiezen. Dit voetbalshirt bevat namelijk een stijlvolle polokraag met drie knopen en op de linkerborst is opnieuw de Franse haan geborduurd. In tegenstelling tot het voetbalshirt van 1971 is dit shirt gemaakt van 100% katoen. Dit is hetzelfde materiaal als in de jaren '50. Waar ''Les Bleus'' tijdens het WK van 1954 niet verder kwamen dan de groepsfase, moest er tijdens het WK van 1958 serieus rekening gehouden worden met het elftal. Met spelers als Raymond Kopa, Jean Vincent en Just Fontaine swingde de voorhoede en speelde Frankrijk aantrekkelijk voetbal. In de poulefase won Frankrijk met 7-3 van Paraguay en versloeg het ook Schotland met 2-1. Tussendoor verloren Les Bleus wel met 2-1 van Joegoslavië. In de kwartfinale was het sterrenensemble met 1-0 te sterk voor Wales. In de halve finale was de latere winnaar Brazilië de tegenstander. De absentie van verdediger Rober Jonquet speelde een belangrijke rol in deze wedstrijd. Het Braziliaans voetbalelftal won deze wedstrijd namelijk met 5-2. In de strijd om de derde plek rekende Frankrijk af met West-Duitsland en won het met 6-3 door vier doelpunten van Fontaine, één van Kopa en één van Douis.

  1. Frankrijk t-shirts COPA Football

De Frankrijk retro voetbalshirts van COPA Football hebben een prijs van € 59,95. Vind je dit te duur? Dan zijn de t-shirts van het merk een alternatief. Een gaaf t-shirt is bijvoorbeeld het zogenaamde Frankrijk Capitaine T-Shirt. Dit t-shirt is in stijl van de kleuren van het tenue van Les Bleus. Het t-shirt is blauw en wordt gekenmerkt door de print van een aanvoerdersband op de linkermouw. De linkerborst bevat weer de iconische haan en op zowel de rechterborst als de achterkant van het voetbalshirt staat een nummer 10. Dit nummer heeft dezelfde stijl als de bedrukking op de Frankrijk voetbalshirts van de jaren '70 en '80. Dit is overigens niet het enige t-shirt uit de COPA collectie van Frankrijk. Deze collectie bevat ook nog een gaaf t-shirt met daarop een embroidery van het elftal dat in 2000 het EK won. Op de linkerborst is de line-up van de selectie geborduurd. Op de bovenste rij staan van links naar rechts Zidane, Blanc, Vieira, Desailly, Dugarry en Thuram. Op de onderste rij staan van links naar rechts Henry, Djorkaeff, Deschamps, Barthez en Lizarazu. Ben je fan van Zidane? Dan kun je waarschijnlijk nog wel de laatste actie van zijn carrière herinneren? Dit was de de kopstoot tegen de borst van Marco Materazzi in de finale van het WK van 2006, waarvoor hij een rode kaart kreeg. Ook dit moment is op de borst van één van de Frankrijk t-shirts geborduurd. De t-shirts van COPA heeft een perfecte pasvorm en zijn gemaakt van een super zacht katoen.

Voor nu is dit dus onze top 3 Frankrijk retro voetbalshirts! We blijven uiteraard hopen dat de Franse voetbalbond een deal sluit met een vooraanstaand retro merk en de retro voetbalshirts van de jaren '80 en '90 weer terug komen.

Frankrijk retro voetbalshirt bestellen

De Frankrijk retro voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen. Deze zijn voor volwassenen beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Het voetbalshirt van 1971 en de jaren '50 zijn € 59,95 en de t-shirts zijn € 39,95. De retro shirts kun je ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als het voetbalelftal had in die periode. Check ook andere Frankrijk retro producten in de onderstaande webshop. Directe levering!

Bestel één van deze retro shirts direct in deze Frankrijk retro SHOP! 

Frankrijk retro voetbalshirt 1971

Frankrijk retro voetbalshirt 1950
Frankrijk Capitaine T-Shirt

Frankrijk Embroidery T-Shirt