Het nieuwe FC Groningen uitshirt voor 2016-2017 is deze week officieel bekend gemaakt door FC Groningen en kledingsponsor Robey. De nieuwe FC Groningen voetbalshirts zijn de eerste Eredivisie voetbalshirts van 2016-2017 die officieel zijn gelanceerd en dat al in november! De bekendmaking van het nieuwe uitshirt gebeurde nadat fans de unieke kans kregen de nieuwe voetbalshirts voor 2016-2017 te ontwerpen. Supporter Rick van Houten is zowel verantwoordelijk voor het design van het thuisshirt als voor het design van het uitshirt. In het nieuwe uitshirt speelt FC Groningen de Eredivisie en KNVB Beker uitwedstrijden gedurende het seizoen 2016-2017. Het zwart/groene uitshirt van 2015-2016 wordt ingeruild voor een geheel groen exemplaar met opnieuw speciale details.

FC Groningen uittenue 2016-2017

Het nieuwe FC Groningen uitshirt 2016-2017 is geheel groen met donkerder groene details. Deze donkerder groene details komen terug in de v-hals en in de bies aan de onderkant van de mouwen. In de bies is de naam van de club verwerkt. Verder wordt het voetbalshirt van Groningen gekenmerkt door het watermerk van het stadswapen van Groningen over de rechter zijkant van het shirt. Dit stadswapen wordt gekenmerkt door de tweekoppige adelaar, welke een symbool is voor Groningen als vrije rijksstad. Het wapen van de stad komt ook terug in een badge op de rechter borst. Boven deze badge staat het logo van kledingsponsor Robey, welke sinds 2015 kledingsponsor is en dit in ieder geval tot 2019 zal blijven. Hoofdsponsor Essent versiert sinds 2010 het midden van het voetbalshirt van de plaatselijke FC en zal dit in ieder geval tot 2017 blijven. De andere borst bevat het logo van de club. Verder bevat het shirt nog een aantal speciale details. De binnenkant van de kraag bevat de tekst: ''Alles geven''. Dit is in lijn met de titel die de ontwerper aan het shirt heeft gegeven: ''Wij strijden in het groen.'' De achterkant van het shirt bevat onder de kraag de bijnaam van de club: ''Trots van het Noorden.'' Ook subsponsor Health Port staat op de achterkant van het FC Groningen voetbalshirt. Het nieuwe uittenue van de club die onder leiding staat van Erwin van der Looi wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje en groene kousen met iets donkerder groene details. Beide items bevatten uitingen van de club en Robey. Check hieronder de foto's van het nieuwe FC Groningen Robey uitshirt voor 2016-2017. Ook het nieuwe thuisshirt voor 2016-2017 is inmiddels gelanceerd. In deze voetbalshirts schitteren sterren als Rusnak, Tibbling, Hoesen en Mahi.

FC Groningen voetbalshirt kopen

De nieuwe FC Groningen voetbalshirts voor 2016-2017 zijn pas in juli 2016 te verkrijgen. De huidige voetbalshirts van ''de trots van het Noorden'' kan je nog steeds kopen in de Groningen shop van Subside Sports. Directe levering en de mogelijkheid tot bedrukking van alle sterren van de club of een eigen naam en nummer. Of check het overzicht met beschikbare producten van de club hieronder of hiernaast.

FC-groningen -uitshirt -2016-2017Fc -groningen -shirt -uit -2016-2017