FC Groningen 3e voetbalshirt 2022-2023 ode aan de stad

Na het succes van FC Groningen 3e voetbalshirt 2021-2022 heeft de club opnieuw in samenwerking met kledingsponsor Robey Sportswear en rapper Kraantje Pappie een derde tenue gelanceerd. Dit voetbalshirt wordt door het team van trainer Dennis van Ree gedragen tijdens een aantal van de resterende uitwedstrijden in de Eredivisie. Het voetbalshirt is het alternatief voor het FC Groningen uitshirt 2022-2023. Evenals vorig seizoen is het tenue door de uit Groningen afkomstige rapper Kraantje Pappie ontworpen en dit jaar heeft de rapper hulp gehad van zijn vriend en creatief compagnon Danny Knopf (van Knopf Media). Het derde tenue is een eerbetoon aan Groningers.

FC Groningen voetbalshirt opnieuw ontworpen door Kraantje Pappie

Het FC Groningen 3e voetbalshirt 2022-2023 is door de club en Kraantje Pappie omgedoopt tot het 050-voetbalshirt. 050 is namelijk het netnummer van de stad Groningen. Het tenue wordt gekenmerkt door de verschillende geometrische vormen en kleuren. De bovenkant van het voetbalshirt bevat een wit/zilver vlak. Daaronder bevindt zich een beige vlak met een zwarte band. Het vlak daaronder is groen met een roze band en de onderkant van het voetbalshirt is wit. Alle vlakken bevatten een design van kleine vakjes. Op de voorkant van het tenue bevindt zich ook een design van bliksemschichten. Dit ontwerp symboliseert de regen, bliksem en de zon aan de horizon. Hiermee verwijst Kraantje Pappie naar de uitspraak: ''Na regen komt zonneschijn''. De afgelopen jaren waren voor de Groningers niet makkelijk. Tegenslagen werden overwonnen en nieuwe kansen werden gecreëerd. De Groningers hebben laten zien waarvoor ze staan. Om die reden is er ook gekozen om roze elementen te verwerken in het nieuwe FC Groningen voetbalshirts.

De roze elementen komen terug in een horizontale baan op de voorzijde en de band aan de onderkant van de mouwen. Ook het logo van FC Groningen op de linkerborst is roze. Voor Kraantje Pappie staat deze kleur symbool voor iedereen. Dit past perfect bij de stad Groningen. De stad is namelijk een stad waar iedereen welkom is. De groene accenten verwijzen naar de clubkleuren van FC Groningen. De mouwen en de ronde hals zijn namelijk ook groen. Op de rechterborst prijkt het logo van Robey Sportswear en op het midden van het tenue staat sponsor OG. Ter hoogte van de linker schouder is er een goud klavertje vier verwerkt. Dit detail wordt door Robey Sportswear op ieder voetbalshirt aangebracht voor een extra beetje geluk. Het FC Groningen 3e tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje. Het FC Groningen logo op het voetbalbroekje is roze/wit en het logo van Robey groen. De kousen zijn wit met een lichtgroene band net boven het midden. Hierin is het logo van de club verwerkt. De kousen bevatten ook een roze en groene baan.

Zoals alle tenues van Robey Sportswear zijn ook de FC Groningen voetbalshirts uitgerust met de BeyDry technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Edwin Forma, commercieel directeur bij FC Groningen reageert op het design van de nieuwe tenues: '' Het tenue staat voor de club als ode voor de stad. Kraantje Pappie en FC Groningen delen de liefde voor onze prachtige stad en opnieuw tonen wij dit met ons 050-shirt. Het verhaal achter dit shirt past bij onze oproep ‘Word Groter’ en kenmerkt de Groningse mentaliteit van aanpakken, ook na tegenslagen. Het is Kraantje Pappie, na het succes van vorig seizoen, opnieuw gelukt een uniek shirt met een verhaal te creëren wat dicht bij ons als club en ons Groningers staat. Onze dank aan Kraantje Pappie, zijn creatieve team en kledingpartner Robey Sportswear is groot.”

FC Groningen 3e voetbalshirt bestellen

Het nieuwe FC Groningen 3e voetbalshirt 2022-2023 kun je alleen bestellen in de officiële fanshop van de club. Andere FC Groningen voetbalshirts kun je ook bestellen in deze fanshop! 

FC Groningen 3e voetbalshirt 2022-2023 ode aan de stad

FC Groningen 3e voetbalshirt 2022-2023 ode aan de stad

FC Groningen 3e voetbalshirt 2022-2023 ode aan de stad