Estudiantes de La Plata uitshirt 2019

Het nieuwe uitshirt van de in 1905 opgerichte Argentijnse club Estudiantes de la Plata is officieel gepresenteerd door Under Armour. Het shirt is voor het eerst gedragen in de 2-1 verloren wedstrijd tegen Argentinos Juniors. Vanaf nu dragen de sterren van Estudiantes de la Plata een geheel nieuw uitshirt in de uitwedstrijden in de Argentijnse Primera Division. Estudiantes de la Plata staat momenteel 17e in de competitie, maar met dit nieuwe uittenue, waar Under Armour verantwoordelijk voor is gaan ze zeker nog hoge ogen gooien. Check hieronder de details van het nieuwe shirt!

Het nieuwe Estudiantes de la Plata 2019 uittenue van Under Armour is overwegend zwart met het roodgekleurde logo en de witte merkuiting op de borst. Het shirt bevat dus een strakke zwarte uitstraling en er is hierbij geen sprake van een bekend grafisch design. De hals heeft een mooie strakke rode kleur met de tekst ‘’Campeon del mundo’’ wat refereert naar het winnen van de van de Copa Libertadores in 1969. Er zijn nog meer details te zien. zoals het logo van Under Armour op de mouwen. De rechtermouw van het tenue bevat een badge met daarop ook een verwijzing naar het wereldkampioenschap vijftig jaar geleden. In de badge staat de tekst: ''50 Anos Libertadores 1969-2019''. Estudiantes versloeg in de finale van de Copa Libertadores van 1969 de Uruguayaanse club Nacional over twee wedstrijden met 3-0. De linker borst is uitgerust met de badge van de club. Boven deze badge prijkt een gouden ster en deze ster verwijst weer naar het winnen van de Intercontinental Cup in 1969. Dit is de voorloper van het WK voor clubteams. Under Armour is overigens pas sinds dit seizoen kledingsponsor van de Argentijnse club. Daarmee is het Amerikaanse sportmerk de opvolger van Umbro. Under Armour en ''Los Pincharratas'' tekenden een contract tot 2022. Het uittenue wordt verder compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met zowel rode als blauwe details. 

Het shirt is gemaakt van 100% polyester en is voorzien van het Under Armour Moisture Transport System. Dit zorgt er voor dat het zweet naar de oppervlakte van het shirt wordt getransporteerd en het shirt sneller opdroogt. Daarnaast voorkomt de Anti-Odor technologie de groei van bacteriën, dit houdt het shirt fris. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het tenue en check ook het nieuwe thuisshirt. 

Het nieuwe shirt van Estudiantes de la Plata kan je vooralsnog niet online bestellen. Ben je fan van de Argentijnse club en wil je Estudiantes aanmoedigen? Check dan ook goedkope t-shirts of hoodies in deze winkel!