Corinthians voetbalshirts 2024-2025 steunen anti-racisme campagne!

Nike en Corinthians Paulista hebben met het motto ‘’Nossa história é uma página em preto" (Onze geschiedenis is een zwarte bladzijde) de nieuwe Corinthians voetbalshirts 2024-2025 gepresenteerd! Beide voetbalshirts staan in het teken van anti-racisme, maar daarover straks meer! In de tenues speelt de Braziliaanse voetbalclub de Campeonato Brasileiro Série A en bekerwedstrijden tijdens het seizoen 2024-2025!



Corinthians en Nike staan op tegen racisme! In een land waar minstens 41% van de voetballers en andere beroepen te maken hebben gehad met racisme zijn acties om dit probleem te bestrijden van cruciaal belang. Bij de ontwikkeling van het voetbalshirt is ook de Observatório da Discriminação Racial do Futebol (ODRF) betrokken. Dit is een organisatie in Brazilië die racisme in de samenleving aankaart en verschillende initiatieven uitrolt om racisme te bestrijden. De nieuwe Corinthians voetbalshirts 2024-2025 zijn een onderdeel van een bredere campagne van de club, Nike en de ODRF. De Corinthians voetbalshirts 2024-2025 zien er op het oog wat eenvoudig uit, maar misschien is dat juist om de boodschap krachtig te brengen. 

Corinthians thuisshirt 2024-2025

Het Corinthians thuisshirt 2024-2025 is een combinatie van wit en zwart. De bovenkant is wit en dit loopt naar de onderkant middels een gradiënt patroon over in het zwart. Hetzelfde patroon bevindt zich op de mouwen van het thuisshirt. Het voetbalshirt is verder uitgerust met een ronde witte hals en de logo’s van Nike (zwart) en de club staan op de borst. De binnenkant van de hals van beide tenues bevat nog een detail. Hier bevindt zich een handgeschilderde graphic met de tekst: ‘’ "Tamo Junto e Misturado" (We zijn samen en gemengd). Het thuistenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en witte sokken met aan de bovenkant een zwarte band.

Corinthians uitshirt 2024-2025

Het Corinthians uitshirt 2024-2025 is volledig zwart. Dit betekent dat ook de logo’s van Nike en de club op de borst zwart zijn, waardoor deze bijna niet zichtbaar zijn. Het uittenue heeft ook een ronde hals en wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en zwarte sokken.

Dit jaar heeft de officiële bedrukking van de namen en rugnummers op de achterkant van de voetbalshirts een nieuwe stijl. Deze bedrukking is ontworpen door designer en Art Director Giulia Fagundes. Het lettertype en het patroon van de bedrukking is geïnspireerd door de rijke cultuur van de Afrikaanse diaspora, aangevuld met Ghanese Andinkras symbolen. Deze stijl viert de kracht van het team en is zowel een ode aan het verleden als de toekomst van de club!

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit (ADV) technologie, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Ronde hals

Corinthians voetbalshirt bestellen

De Nike Corinthians voetbalshirts 2024-2025 kun je vanaf deze maand bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) zijn het thuisshirt en uitshirt € 99,95. In deze winkels kun je de nieuwste tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer! 

Corinthians voetbalshirts 2024-2025 steunen anti-racisme campagne!
Corinthians voetbalshirts 2024-2025 steunen anti-racisme campagne!
Corinthians voetbalshirts 2024-2025 steunen anti-racisme campagne!
Corinthians voetbalshirts 2024-2025 steunen anti-racisme campagne!
Corinthians voetbalshirts 2024-2025 steunen anti-racisme campagne!