COPA lanceert jaren '80 retro voetbalshirts van Toulouse FC

COPA gaat hard! Ook in Frankrijk is het Nederlandse retro merk aardig aan de weg aan het timmeren. Vorig jaar ging Copa Football al een samenwerking aan met FC Nantes. Deze week heeft het merk een deal gesloten met Toulouse FC. In samenwerking met de club is er direct een nieuwe retro collectie gelanceerd, bestaande uit een drietal retro voetbalshirts. COPA is overigens alleen verantwoordelijk voor de retro collectie van de Franse Ligue 1 club. Het Spaanse sportmerk JOMA verzorgt namelijk de voetbalshirts en trainingskleding van ''Le Téfécé.''

Fan van Toulouse FC? Dan mag één van deze shirts niet in jouw garderobe ontbreken? Bestel de shirts exclusief in deze winkel! 

Toulouse retro voetbalshirts 1983-1984

Toulouse FC bestaat nog niet zo heel lang. De club is namelijk pas in 1970 opgericht en promoveerde in 1982 voor het eerste naar de hoogste klasse. Dit is ook direct de periode waarop de nieuwe COPA retro shirts van Toulouse FC zijn geïnspireerd. In het debuutseizoen eindigde Toulouse direct in de middenmoot van de de competitie en het seizoen erna(1983-1984) behaalde de club zelfs een knappe vijfde plaats. Het kwam net twee punten te kort voor Europees voetbal. In deze periode speelde spelers als Gérals Soler, Laurent Roussey, Guy Lacombe, Lucien Favre, Philippe Bergeroo en Jean-Francois Domergue voor de club. De shirts van dit seizoen zijn door COPA opnieuw gelanceerd. In dit seizoen was adidas kledingsponsor van de club. Het logo van het Duitse sportmerk ontbreekt alleen op de Toulouse retro shirts van COPA. Verder zien deze er vrijwel hetzelfde uit. Het Toulouse thuisshirt van 1983-1984 is geheel paars en bevat dunne, witte kruitstrepen. De witte accenten komen ook weer tevoorschijn in de brede V-hals en de brede bies aan de onderkant van de mouwen. Hoofdsponsor RMO Travail Temporaire staat ook op het midden van het shirt en de linkerborst is uitgerust met een vintage logo van de club. Het uitshirt van deze periode is ook door COPA opnieuw uitgebracht. Dit shirt heeft hetzelfde design, maar is dan wit met paarse accenten.

Toulouse retro voetbalshirt 1986-1987

COPA heeft ook het Toulouse voetbalshirt van het seizoen 1986-1987 opnieuw uitgebracht. Dit betreft het voetbalshirt van het seizoen waarin Toulouse FC voor het eerst UEFA Cup speelde. In de eerste ronde van het toernooi versloeg het zelfs het Napoli van Diego Maradona. In de tweede ronde werd Toulouse uitgeschakeld door Spartak Moskou. Ook in dit seizoen speelden er weer verschillende sterren bij Toulouse zoals Alberto Tarantini, Yannick Stopyra, Gérald Passi, Jean-Philippe Durand en Pascal Despeyroux. In dit seizoen eindigde de club die haar thuiswedstrijden speelt in het Stadium Municipal op een verdienstelijke derde plaats in de Franse competitie. Het voetbalshirt van dit seizoen had een echt retro design en was wit met een paars v-design onder de rechte hals en een gevouwen kraag in het paars. Ook de logo's van de club en hoofdsponsor RMC staan in het paars op het midden van het tenue.

Check hieronder nog meer foto's van de nieuwe COPA Football retro voetbalshirts van Toulouse FC. Zoals we van het merk gewend zijn, worden deze shirts geleverd in een luxe cadeaubox.

COPA X Toulouse retro shirt kopen

De nieuwe COPA Football X Toulouse retro voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van de voetbalshirts zijn € 59,95 en deze tenues kun je ook nog eens laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt een speciale retro bedrukking gebruikt. Directe levering gegarandeerd!

Bestel de Toulouse retro shirts exclusief in DEZE WINKEL!