COPA Football lanceert gaaf Amsterdam voetbalshirt en t-shirt

Nieuws vanuit Amsterdam! Dit keer niet vanuit de Johan Cruyff Arena, maar van COPA! Het retro voetbalmerk lanceert tegenwoordig niet alleen meer retro voetbalshirts van clubs of landen, maar brengt ook een ode aan verschillenden steden. Eerder was het al de beurt aan Berlijn en Rio de Janeiro, vanaf vandaag bevat de collectie van COPA ook twee shirts die een ode zijn aan de stad Amsterdam. Heel vreemd is dat overigens niet. In de stad bevindt zich, vlakbij Amsterdam Centraal, de Flagship Store van het merk. Een must-visit voor alle voetbalfans! Gelukkig zijn de shirts ook online beschikbaar.

COPA Football X Amsterdam Flag voetbalshirt

De nieuwe COPA Football collectie bevat dus twee shirts. Het ene shirt betreft ook een echt voetbalshirt en het andere een t-shirt. Mocht er nog een Amsterdamse club geboren worden, dan raden we het nieuwe COPA Amsterdam City Flag voetbalshirt aan om als tenue te dragen. Het shirt ademt in alle Amsterdam. Het voetbalshirt is geheel zwart en bevat op de linkerborst een badge van de Amsterdamse vlag. De vlag bestaat uit twee rode banen met daartussen een zwarte baan met daarin drie witte Andreaskruizen. Voor de historici onder ons, er is nog steeds onduidelijkheid waar de drie kruizen voor staan. Men gaat ervan uit dat de kruizen zijn afgeleid van het wapen van de familie Persijn. Jan Persijn is de stichter van de Dam in de stad. Anderen denken dat de drie kruizen een verwijzing zijn naar de drie plagen die de stad heeft getroffen: water, vuur en de pest. Feit is dat we kruizen in vele uitingen van en in Amsterdam zien en nu dus ook op het nieuwe voetbalshirt van COPA. De kruizen zijn ook te vinden in een print op het midden van het shirt. Hier staat de tekst: AMS -XXX, geflankeerd door twee rode banen. De rechterborst is uitgerust met het logo van COPA. De vlag van de stad prijkt ook weer op de achterkant van het shirt en hier staan ook de naam van de stad en nummer 10, verwijzend naar alle creatievelingen die de stad heeft voortgebracht.

Amsterdam Map T-Shirt COPA Football

Het Amsterdam City Map t-shirt is er echt één voor de echte liefhebber van de stad. Zoals de titel van het t-shirt al zegt, bevat dit shirt een print van het oude Amsterdam. De stad kreeg kort na 1300 stadsrechten en van die periode dateert de print van Mokum op het t-shirt dan ook. Dit t-shirt is wit en bevat op de linkermouw ook weer een badge van de Amsterdamse vlag. Ook op de achterkant van dit t-shirt staan weer de naam van de stad en nummer 10 in het zwart. Check hieronder de vette foto's van deze twee nieuwe items uit de collectie van COPA Football.

Amsterdam X Copa Football collectie kopen

Het nieuwe Amsterdam X Copa Football voetbalshirt en t-shirt kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het voetbalshirt is € 59,95 en het t-shirt is € 39,95. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Amsterdam COPA voetbalshirt exclusief in deze winkel!