Het nieuwe Celtic 3e shirt voor 2016-2017 is vandaag officieel bekend gemaakt door de club en kledingsponsor New Balance onder het motto ''If you know your history.'' In dit nieuwe shirt speelt de Schotse club vooral de uitwedstrijden in de Schotse beker en in Europa gedurende dit seizoen. Celtic is afgelopen seizoen opnieuw kampioen van Schotland geworden en speelt daarom in Europa. Het nieuwe shirt van de Schotten vindt haar inspiratie ook in een belangrijke gebeurtenis uit de geschiedenis van de club.

Roze Celtic shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Celtic voetbalshirt voor 2016-2017 is namelijk komend seizoen roze. Deze kleur is geïnspireerd door de kaartjes en tickets van de Europa Cup I finale van 1967. Destijds waren de tickets van de finale, die in het Estadio Nacional in Lissabon gespeeld werd, roze. Celtic name het in deze finale op 25 mei 1967 op tegen Inter Milan. Celtic won deze wedstrijd met 2-1 door doelpunten van Gemmell en Chalmers, waardoor het voor de eerste en enige keer in de clubgeschiedenis de Europa Cup I won. Het nieuwe Celtic 3e shirt wordt gekenmerkt door de roze horizontale banen over het shirt. Deze banen bevatten twee tinten roze, welke door New Balance ''shock pink'' worden genoemd. Dit is ook het design van de mouwen van het voetbalshirt. De horizontale banen zijn afgeleid van het design van het thuisshirt van ''The Celts.'' Verder is het nieuwe Celtic 3e shirt uitgerust met een klassieke zwarte polo kraag met aan de voorkant een subtiel wit lijntje. De polo kraag bevat twee knopen. Het logo van New Balance versiert de rechter borst. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2015-2016 de kledingsponsor van de club en verving destijds Nike. De andere borst bevat het logo van Celtic. De ster boven het logo verwijst naar de Europa Cup I winst in 1967. Dafabet is vanaf dit seizoen de hoofdsponsor van de club en versiert het midden van het roze shirt. Op de achterkant staat Magners. Het nieuwe 3e tenue van Celtic wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen. Check hieronder de foto's van het nieuwe Celtic shirt, waarin  sterren als Brown, Griffiths, Roberts, Dembele, Johansen en andere sterren vanaf komend seizoen schitteren. Zoals alle tenues van het merk zijn de nieuwe Celtic shirts uitgerust met het New Balance Dry systeem, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren! Check ook het nieuwe Celtic thuisshirt en uitshirt voor 2016-2017!

Celtic voetbalshirt kopen

Het nieuwe roze Celtic 3e shirt voor 2016-2017 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 80,- en voor kinderen € 70,-. Hier kan je ook je voetbalshirt laten bedrukken met de officiële bedrukking

 van één van de spelers of een eigen naam en nummer. Of check andere Celtic producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe Celtic shirt in deze CELTIC STORE

of in deze Celtic shop

Roze -celtic -shirt -2016-2017
Celtic -ticket -finale -europa -cup -1967