Bristol City thuisshirt 2019-2020 en nieuwe logo

Bristol City is één van de eerste clubs die het voetbalshirt voor het seizoen 2019-2020 officieel gelanceerd heeft. Dit gebeurde tegelijkertijd met de bekendmaking van het nieuwe logo van de club. Bristol City staat momenteel op een negende plaats in de Championship, dus het lijkt erop dat de club volgend seizoen ook weer actief is op het tweede niveau van Engeland. Dit nieuwe tenue wordt bovendien gedragen tijdens de FA Cup en League Cup wedstrijden gedurende 2019-2020. Bristol City produceert sinds vorig seizoen de tenues zelf, onder de naam Bristol Sport.

Het nieuwe Bristol City voetbalshirt heeft een vrij simpel design. Het voetbalshirt is geheel rood en is uitgerust met een klassieke henley collar met een knoopje. De bies aan de onderkant van de mouwen is wit en de binnenkant van de hals bevat een rode taping met daarin de vleugels van de vogel uit het logo van de club. De linkerborst bevat het nieuwe logo van Bristol City. Het logo van de club heeft een grote metamorfose ondergaan. Waar het embleem eerder uit een schild bestond met daarin twee paarden en een afbeelding van de stad, staat nu de roodborstlijster centraal. Dit is een verwijzing naar de bijnaam van de club: ''The Robins'', wat roodborstlijsters betekent. Het nieuwe logo is rond en bevat verder een rode en zwarte band. Bovendien is de naam van de club en het oprichtingsjaar van Bristol City (1894) in het nieuwe embleem verwerkt. Het logo van Bristol Sport prijkt op de linkerborst en het logo van sponsor Dunder prijkt op het midden van de tenues. Het tenue wordt compleet gemaakt door een rood broekje en rode kousen met witte details.

Check hieronder de afbeeldingen van het nieuwe Bristol City voetbalshirt en logo. Het nieuwe shirt wordt pas vanaf juni 2019 gedragen door sterren als Kalas, Weimann, Diedhiou, Brownhill, Dasilva en andere sterren. Helaas kun je deze tenues alleen in de online winkel van Bristol City bestellen. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts van Engelse clubs? Check het dan exclusief in deze winkel!