Borussia Dortmund uitshirt 2018-2019

Dortmund en Puma hebben vandaag ook het nieuwe uitshirt voor 2018-2019 gepresenteerd. In dit nieuwe shirt speelt Borussia Dortmund de uitwedstrijden in de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League gedurende 2018-2019. Het shirt werd door Puma gelanceerd onder de leus: ''The Pulse of Dortmund.'' Evenals verschillende andere voetbalshirts voor 2018-2019 van PUMA bevat het nieuwe Dortmund uitshirt een herkenbare print. Puma is namelijk ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design van de nieuwe tenues. De club en Puma hebben sinds het seizoen 2012-2013 een verbintenis met elkaar en deze is van lange duur, aangezien het merk momenteel ook aandelen in de club heeft. Wil je alles weten van het nieuwe tenue van het keurkorps van trainer Lucien Favre? Check hieronder de details.

Borussia Dortmund uit shirt en tenue 2018-2019

Het is inmiddels al een jarenlange traditie dat het uitshirt van Borussia Dortmund zwart is. Dit jaar heeft Puma daar geen uitzondering op gemaakt. Het tenue van ''Die Borussen'' is vrijwel geheel zwart en wordt gekenmerkt door de melange achtige print van dunne, gele strepen over de borst. Deze strepen lopen ook door over de mouwen. Deze print is ook te vinden in het nieuwe uitshirt van Arsenal en het 3e shirt van AC Milan en is geheel in lijn met het motto waaronder Puma de tenues lanceert: ''The Pulse of.'' Dit is een verwijzing naar de hartslag van de fans van Borussia Dortmund, tijdens de wedstrijden van de club. In het nieuwe thuisshirt van Dortmund komt deze hartslag letterlijk terug in het shirt. Op de borst van het shirt bevindt zich namelijk een zigzagbaan, welke een hartslag symboliseert. Op het uitshirt is deze overigens niet aanwezig. 

erder heeft het Dortmund uittenue een ronde hals en bevatten de mouwen op het midden een gele band. In de band op de linker mouw is het logo van OPEL verwerkt. De autofabrikant staat sinds vorig seizoen op de mouwen van de voetbalshirts en is dus mouwsponsor van de club. Hoofdsponsor EVONIK staat ook dit jaar in het wit op het midden van de tenues en het logo van Puma prijkt in het geel zowel op de rechter borst als op de mouwen. De linker borst is uitgerust met het logo van de club, inclusief twee kampioensterren, welke verwijzen naar de acht landskampioenschappen van de club. Op de achterkant staan dit jaar ook weer twee verschillende details. De bovenkant van het tenue bevat de initialen van de club en aan de onderkant van de achterkant staat de naam van de stad.

Het nieuwe uittenue van Dortmund wordt compleet gemaakt door een geheel geel broekje. Hierop prijken ook de logo's van de club en Puma. De kousen van het uittenue zijn geheel zwart en hebben aan de bovenkant een gele band. Onder deze gele band staan de initialen van de club: BVB09. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe shirt dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Witsel, Reus, Pulisic, Kagawa, Götze, Wolf, Delaney, Diallo, Weigl, Sancho en andere sterren. Check ook het nieuwe thuisshirt of het speciale Champions League tenue van de Duitse club.

Borussia Dortmund voetbalshirt kopen

Het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande shop. De prijs van het tenue is voor volwassenen € 80,- en voor kinderen € 70,-. De broekjes bestel je vanaf een prijs van € 35,- en de kousen zijn € 18,-. In deze webshops kan je het voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Dit is dezelfde printing als de spelers op het tenue dragen en betreft dus de officiële en originele bedrukking. Wil je andere Dortmund producten bestellen? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder!

Scoor je Borussia Dortmund voetbalshirt in DEZE WEBSHOP