Borussia Dortmund keepersshirt 2019-2020

Borussia Dortmund en Puma hebben vandaag naast het nieuwe Borussia Dortmund thuisshirt voor 2019-2020 ook een drietal nieuwe keeperstenues gelanceerd. Deze tenues dragen de keepers van Dortmund (Bürki, Hitz & Oelschlägel) in de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League wedstrijden gedurende het seizoen 2019-2020. De nieuwe keepersshirts van Dortmund zijn dit jaar gebaseerd op een nieuw template van Puma. Deze keepersshirts bevatten met name over de mouwen een flitsende print.

Borussia Dortmund keepersshirt en tenue 2019-2020 in verschillende kleuren

De keepers van Borussia Dortmund dragen dit jaar een zwart, groen en paars keepersshirt. Omdat de all-over print op de mouwen van het zwarte keepersshirt het meest spectaculair is, bespreken we het design aan de hand van het zwarte keepersshirt. De keeperstenues van Dortmund bevatten dit jaar een V-hals en worden verder gekenmerkt door de all-over print van flitsende, diagonale strepen over de mouwen en de bovenkant van de achterkant van het shirt. Deze strepen lopen ongeveer tot het midden van de mouwen. Op het zwarte keepersshirt zijn deze banen een combinatie van geel en roze. Deze print wordt ook wel een iriserende print genoemd. Op het groene keepersshirt zijn de strepen groen en op het paarse shirt zijn deze een combinatie van paars en groen. De Dortmund tenues zijn dit seizoen een ode aan het 110 jarig bestaan van de club. Dortmund werd in 1909 opgericht en bestaat dit seizoen dus 110 jaar. De binnenkant van de hals bevat een verwijzing naar de verjaardag van de club. De binnenkant van de shirts bevat een taping met daarin de tekst: "110 Jahre. Gestern. Heute. Morgen" (110 jaar, gisteren, vandaag, morgen). Op de borst van de keepersshirt staan de logo's van Puma en Dortmund, inclusief de kampioenssterren die verwijzen naar de acht kampioenschappen van de club. Hoofdsponsor EVONIK staat op het midden van de keeperstenue.

De nieuwe keeperstenues worden compleet gemaakt door een voetbalbroekje in dezelfde kleur als het shirt. De keepersbroekjes bevatten aan de onderkant van de shorts dezelfde iriserende print als op de mouwen van de shorts. De kousen van het keeperstenue bevatten ook dezelfde kleuren als het shirt en het keepersbroekje. Uiteraard zij de keeperstenue van Dortmund weer uitgerust met Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer.

Borussia Dortmund keepersshirt 2019-2020 bestellen

Het nieuwe Borussia Dortmund keepersshirt voor 2019-2020 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels in verschillende kleuren. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen is het shirt € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). In deze winkels kun je het keeperstenue van Dortmund natuurlijk ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Borussia Dortmund keepersshirt altijd in deze SHOP  (inclusief officiële bedrukking) 

of deze winkel!