Argentinië rugby shirts 2019-2020

De Argentijnse rugbybond heeft in samenwerking met Nike de rugby shirts van het Argentijnse rugbyteam gelanceerd. Deze rugby shirts worden door ''Los Pumas'' gedragen tijdens het WK van 2019 en de periode daarna. Het WK rugby vindt van 20 september tot 2 november plaats in Japan. In de poulefase nemen de Argentijnen het op tegen Engeland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Tonga. Waar adidas de tenues verzorgt van het voetbalelftal van Argentinië, is Nike kledingsponsor van het nationale rugbyteam van Argentinië. Check de details van zowel het rugby thuisshirt als uitshirt.

Argentinië rugby thuisshirt 2019-20

Het Argentinië rugby thuisshirt voor 2019-2020 wordt gekenmerkt door de horizontale lichtblauwe en witte banen. Verder bevat het rugbyshirt een toelopende V-hals. Op de linkerborst prijkt het logo van de Argentijnse rugbybond, de Unión Argentina de Rugby (UAR), de swoosh van Nike op het midden van het shirt is goud en de rechterborst is uitgerust met een speciaal logo van het WK Rugby in Japan. Op de achterkant van de rugbytenues prijkt de Incazon of Meizon. Dit is één van de belangrijkste symbolen van Argentinië en symboliseert in de Inca-mythologie de zonnegod Inti. De zon is bovendien onderdeel van de Argentijnse vlag. Het thuistenue van Argentinië wordt compleet gemaakt door een wit rugbybroekje en blauw/wit gestreepte kousen.

Argentinië rugby uitshirt 2019-2020

Het Argentinië rugby uitshirt voor 2019-2020 bevat een wat moderner design. Dit tenue wordt gekenmerkt door de verticale banen. Deze banen hebben verschillende tinten blauw en vervagen bovendien naar een andere kleur naar onderkant van deze banen. De bovenkant van de middelste baan is zelfs geel met een gouden swoosh. De logo's van de UAR en het WK staan op dezelfde plek als op het thuisshirt en het rugby uitshirt bevat een V-hals. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw broekje en kousen.

Check hieronder nog meer foto's van de nieuwe rugbytenues van Argentinië. Ben je fan van de voetbalshirts? Check het overzicht met beschikbare Argentinië voetbalshirts. Helaas kun je de Argentinië rugbyshirts vooralsnog niet kopen in Nederland of België. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt, retro shirt of hoodie om het Argentijnse rugbyteam mee aan te moedigen? Check het exclusief in deze SHOP!