Alianza Lima 3e voetbalshirt 2020

De Peruviaanse club Alianza Lima heeft in samenwerking met Nike een opvallend, nieuw 3e voetbalshirt uitgebracht. In dit tenue speelt de club uit Peru de uitwedstrijden in de Primera División Peruana gedurende 2020. We bespreken niet vaak een tenue van een Peruviaanse club, maar omdat dit voetbalshirt toch wel een opvallend design heeft, is het zeker de aandacht waard.

Het nieuwe Alianza Lima 3e voetbalshirt voor 2020 is overwegend zwart met fel groene en fel lichtblauwe details. De band aan de onderkant van de rechtermouw is fel groen en de band aan de onderkant van de andere mouw is lichtblauw. Deze kleuren komen ook weer terug in de Vapor hals van het tenue. Dit is een combinatie tussen een rechte en diagonale hals. Ook de logo's van Nike en de club op de borst hebben deze opvallende kleuren. De swoosh van Nike is namelijk lichtblauw en het logo van ''Los Grones'' op de andere borst is groen. Deze kleuren zijn door Nike overigens niet zomaar gekozen. Vanaf de oprichting van de club (1901) tot 1911 droeg de club groene voetbalshirts. De lichtblauwe tinten van het tenue staan symbool voor de lucht en een ode aan ''Los Potrillos.'' Dit was de bijnaam van de selectie, die in 1987 omkwam bij een vliegtuigongeluk in Peru.

Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje, waarop de logo's van Nike en de club ook lichtblauw en groen zijn. Ook de kousen van het 3e tenue zijn zwart en bevatten aan de bovenkant een fel groene en lichtblauwe band. Uiteraard zijn de tenues weer uitgerust met de Dri Fit technologie van Nike, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Aguiar, Deza, Ascues, Gómez, Balbao en andere sterspelers!

Bestel je Alianza Lima tenue altijd in deze SHOP!