AC Milan uitshirt 2023-2024

Wat als je de stijl van de Milanese modehuizen mixt met de heritage en het DNA van AC Milan? Dit was voor de designers van Puma het uitgangspunt voor het ontwerp van het nieuwe AC Milan uitshirt 2023-2024 dat vandaag officieel gepresenteerd werd door de club en Puma. Sinds het Duitse sportmerk de kledingsponsor van de Rossoneri is, bevat ieder seizoen tenminste één van de voetbalshirts een verwijzing naar de stad Milaan als modestad. Ook dit jaar is dat het geval! Het is niet alleen maar mode wat de klok slaat, want in tegenstelling tot het nieuwe thuisshirt bevat het uitshirt van de Italiaanse voetbalclub juist ook traditionele details! In sommige uitwedstrijden draagt het team van trainer Stefano Pioli het paarse AC Milan uitshirt

Een mix van traditie en mode

Zo is de kleurkeuze van het AC Milan uitshirt 2023-2024 al een traditionele. In 1910 droeg AC Milan voor het eerst een wit uitshirt en zoals ook het rood/zwarte gestreepte voetbalshirt van de Rossoneri al lang en breed onderdeel is van het DNA van de club, geldt dat hetzelfde voor het witte uitshirt. Dit seizoen heeft Puma een chique draai gegeven aan het uitshirt. Het voetbalshirt bevat namelijk een all-over print van golven, geïnspireerd door de Milanese modehuizen en de traditionele modepatronen. Deze patronen staan daarnaast symbool voor het rijke erfgoed van de club en de status van Milaan als modestad. We zeiden het net al, ook de rode en zwarte banen zijn onlosmakelijk verbonden aan de club. Hoewel je deze banen met veel fantasie moet ontdekken in het nieuwe thuisshirt, zijn de banen op het uitshirt met trots aanwezig. De linkerkant van het AC Milan uitshirt bevat namelijk een verticale rode en zwarte band. Alle logo's op het voetbalshirt zijn zilver. Dit geeft het uitshirt van de bewoners van San Siro niet alleen een futuristische look, maar ook een retro uitstraling. Door de keuze voor zilver van alle logo's zijn de sponsorlogo's minder zichtbaar en dat doet denken aan de sponsor loze voetbalshirts van weleer. De logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst en de mouwen zijn uitgerust met het logo van Puma. De linkerborst bevat het clublogo en op het midden van het uitshirt prijkt het logo van Emirates Fly Better. Subsponsor Wefox versiert de achterkant van het tenue en in de nek op de achterzijde staat ook de naam van de club. Het AC Milan uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met zilveren logo's. De sokken zijn wit en bevatten aan de bovenkant een rode en zwarte band.

Reacties

AC Milan speler Christian Pulisic is enthousiast over het voetbalshirt: ''Ik ben trots dat ik voor zo'n club als AC Milan mag spelen en dit voetbalshirt mag dragen tijdens de pre-season tour in de Verenigde Staten. Ik ben er zeker van dat onze fans blij zullen zijn met dit voetbalshirt. Het iconische witte voetbalshirt is door de jaren heen een symbool geworden van de successen van AC Milan.'' Ook Casper Stylsivg, Chief Revenue Officer van AC Milan is natuurlijk verheugd: ''Het nieuwe uitshirt staat symbool voor het rijke erfgoed van onze club en combineert op elegante wijze mode en design, symbolen van onze stad. Dit voetbalshirt belichaamt de geest van AC Milan en laat zien dat we zowel op als buiten het veld innovatief zijn. Het is een bewijs van de legacy van AC Milan en onze toewijding om grenzen te verleggen en een blijvende indruk achter te laten.''

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Puma Dry Cell en Puma Ultraweave. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) bevatten de Puma Ultraweave technologie en de replica voetbalshirts de Puma Dry Cell technologie. Beide systemen zijn in de stof van de AC Milan tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts zijn lichter en bevatten extra ventilatiezones. Bovendien vallen deze voetbalshirts meer getailleerd.
  • Pasvorm: Authentic - SlimFit, Replica - Normaal

AC Milan uitshirt bestellen

Het Puma AC Milan uitshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit zijn de prijzen van de tenues:

  • Replica volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL): € 94,95
  • Replica kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
  • Authentic Ultraweave (volwassenen): € 149,95
  • Voetbalbroekjes: Vanaf € 39,95
  • Kousen: Vanaf € 19,95
AC Milan uitshirt 2023-2024
AC Milan uitshirt 2023-2024
AC Milan uitshirt 2023-2024
AC Milan uitshirt 2023-2024
AC Milan uitshirt 2023-2024