Manchester City thuisshirt 2024-2025 uitgelekt via Puma China

Het Manchester City thuisshirt 2024-2025 is zojuist door Puma per ongeluk gepubliceerd op de Chinese website van het Duitse sportmerk. Alles wijst erop dat dit ook echt het nieuwe thuistenue van het keurkorps van manager Pep Guardiola wordt. Het voetbalshirt wordt pas in mei of juni officieel gelanceerd door het merk en de Engelse topclub. Tot die tijd kunnen we dit dus nog niet met 100% zekerheid zeggen.

In het shirt speelt de Engelse kampioen de Champions League, Premier League, FA Cup en League Cup thuiswedstrijden in het Etihad Stadium tjjdens het seizoen 2024-2025! Ook dit jaar is Puma weer de producent van de voetbalshirts. Sinds 2019 heeft het merk een partnership met de club.

Geïnspireerd door het 0161 district!

Het Puma Manchester City thuisshirt 2024-2025 is geïnspireerd door het 0161 district! 0161 is het netnummer van een groot deel van Great Manchester, waaronder het stadscentrum en de omliggende wijken. Het voetbalshirt lijkt vooral geïnspireerd door de graffiti kunst in de stad! De graffiti scene in de stad omvat een breed scala aan stijlen, variërend van traditionele tags en throw-ups tot meer diverse kunstwerken en artistieke stukken op de muren die Manchester rijk is. De artistieke look komt in het Manchester City voetbalshirt vooral terug in de ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Deze zijn donkerblauw en bevatten een patroon van de letters 0161 met een schaduwprint, waardoor deze cijfers zich op een flitsende manier afwisselen. Ook de binnenkant van de hals bevat een verwijzing naar het district. Hier bevindt zich een rechthoek met een patroon van mozaïeken en de cijfers 0161. Verder heeft het voetbalshirt alle kenmerken van het nieuwste Puma template. Dit betekent dat de zijkanten uitgerust zijn met een diagonale band. Op het Manchester City voetbalshirt is deze band donkerblauw. Alle sponsorlogo’s op het voetbalshirt zijn wit. rechterborst en de mouwen bevatten het logo van Puma, op het midden van voetbalshirt staat hoofdsponsor Etihad Airways en de linkermouw is uitgerust met het logo van mouwsponsor OKX. Een detail bevindt zich op de achterkant van het thuisshirt. Hier staat de bijnaam van de club: CITY.

Het tenue wordt gecompleteerd door een wit of lichtblauw voetbalbroekje met aan de onderkant van de pijpen een band met hetzelfde patroon als op de hals. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo’s van de club en Puma. De sokken zijn lichtblauw en bevatten aan de bovenkant een band met daarin een verwijzing naar het 0161 district.

Nogmaals: het is nog even de vraag of deze informatie klopt. Het voetbalshirt wordt pas in mei of juni gelanceerd. Dan hebben we weer nieuws! Tot die tijd spelen ‘’The Citizens’’ de thuiswedstrijden in het Manchester City thuisshirt 2023-2024.

Manchester City voetbalshirt bestellen

Het Puma Manchester City thuisshirt 2024-2025 kun je vanaf de officiële lancering bestellen. De prijzen van het tenue zijn hetzelfde als vorig seizoen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het shirt € 94,95 en voor kinderen € 74,95. De voetbalbroekjes zijn € 44,95 voor volwassenen en € 39,95 voor kinderen. De sokken zijn € 19,95. In deze winkels kun je de Manchester City voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële Premier League bedrukking gebruikt. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers op het tenue dragen.

Manchester City thuisshirt 2024-2025 uitgelekt via Puma China
Manchester City thuisshirt 2024-2025 uitgelekt via Puma China